Fragment gemist

6FM Zaterdag - Small Business presentatie Huizermaat College

Op vrijdag 16 februari presenteerden 25 leerlingen hun plannen voor nieuw op te richten bedrijfjes in het kader van hun opleiding aan het International Business college van de Huizermaat. Mary Voigt was erbij en sprak met een aantal leerlingen over hun plannen.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Wekelijkse column Benno Baksteen

In de wekelijkse column aan het woord Benno Baksteen, oud-verkeersvlieger en lid van een adviescollege op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Hij heeft het over twijfel en geloven.

Luister fragment

6FM Zaterdag - 100 jaar Hilversum Mediastad

In aanwezigheid van tal van coryfeeën uit de omroepwereld vond deze week in Museum Beeld & Geluid de presentatie plaats van het boek: ‘100 jaar Hilversum Mediastad’. Angélique Verbeek en Dennis van Puijmbrouck waren erbij en spraken met schrijver Peter Schavemaker.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Zwembad Hilversum

In Hilversum probeert zwemschoolhouder Shiva de Winter tevergeefs een locatie te creëren voor een instructiebad in de wijk Kerkelanden. Volgens wethouder Floris Voorink is een plek waar kinderen zwemles krijgen te gevaarlijk op de beoogde plek. De benodigde omgevingsvergunning is daarom afgewezen. Wij spraken met Shiva de Winter

Luister fragment

6FM Zaterdag - Plots aftreden Burgemeester Hertog van Huizen

Waarnemend burgemeester Fons Hertog nam donderdag 15 februari per direct ontslag. De gemeente wil niet zeggen of er aangifte is gedaan. Er is veel verbolgenheid over de communicatie. NH nieuws vroeg aan Maarten Hoelscher, de fractie-voorzitter van de PvdA in Huizen of er nu sprake is van een doofpot.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Expert van de week Bea Kuijs

Thema: Aftreden Halbe Zijlstra en waarnemend Burgemeester Hertog van Huizen en het niet reageren van openbaar bestuurders in de media of juist wel communiceren via de media.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Dorpsbelangen Huizen

Marian Rebel, fractie voorzitter Dorpsbelangen Huizen benoemd bij ons in de studio de top 3 van campagne punten. Wat krijgt de kiezer als de partij in het college komt.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Kinderzwerfboeken

Kleine bibliotheekjes, of minibiebs, zie je ook in onze regio steeds vaker opduiken. Extra opvallend en herkenbaar met hun felgekleurde logo zijn de zogenaamde Kinderzwerfboekstations. Te gast in de studio was Dulce Marques, zij is samen met haar dochter Olivia regio ambassadeur van Stichting Kinderzwerfboek in het Gooi en zal het een en ander toelichten.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Verharding in dossier inBetween Places

In Hilversum heeft discussie over InBetweenPlaces inmiddels een vervelende en harde sfeer gekregen. Dudok wonen heeft een initiatief opgezet voor mensen die extreem snel opzoek zijn naar een sociale huurwoning, maar waarvoor hij nog niet beschikbaar is. Met John Tammer, fractievoorzitter van Hilversum1

Luister fragment

6FM Zaterdag - Bakkerij van de familie Limburg

Periodiek item van Frans Ruijter over de geschiedenis van Blaricum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Blaricum aan zee 2.0

We lazen in de Laardercourant de BEL afgelopen week dat veel bewoners van de Blaricummermeent, Blaricum aan Zee 2.0 wel zien zitten. Nelliete van Wijck, bewoner van de Blaricummermeent, heeft zelfs een comité Blaricum aan zee 2.0 opgericht en ze was bij ons in de studio.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Rapport Waarde en bescherming van Gooise zanderijen

Op 17 februari stond de Gooise Zanderijen in het middelpunt van de belangstelling op kasteel Groeneveld in Baarn. De Vereniging Vrienden van het Gooi presenteerde het resultaat van een onderzoek naar de landschappelijke kwaliteiten van de Gooise zanderijen aan eigenaars en beheerders. Wij spraken met Hans Hoes de vice-voorzitter van de Vrienden van het Gooi.

Luister fragment