Fragment gemist

6FM Zaterdag - IDFA-documentaires in Beeld en Geluid

Zondag 10 december worden in Beeld en Geluid in Hilversum twee IDFA-documentaires getoond, waarna het publiek in gesprek kan met de makers. Het gaat om de documentaires Instant Dreams en Garden of Life.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Herdenkingskralen voor overledenen

Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 19:00 kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Monique de Jong maakt glazen herdenkingskralen met as of haar van dierbaren erin.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Taxichauffeurs met een beperking zijn heel gewoon

Je krijgt in het centrum van Hilversum een gratis taxi-ritje aangeboden. Een aanbod dat je niet kan weigeren. Maar je krijgt wel een chauffeur met beenprothese of zonder arm. Dat heeft een reden. De chauffeurs met een beperking willen laten zien dat ze niet anders behandeld moeten worden. Je hoort Tim de Vries en Debbie van der Putten in een bijdrage van NH Nieuws.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Motorrijder zoekt veroorzaker ongeluk

julie Jansen uit Amsterdam is hard op zoek naar de persoon die haar afgelopen zaterdag van haar motor reed. Het ongeluk gebeurde op de A1 bij de splitsing met de A6 richtinh het Gooi. Met veel geluk kon Djulie zichzelf in veiligheid brengen na het ongeluk. Maar de bestuurder van de bordeauxrode auto reed door. NH Nieuws verslaggever Sam Hagens sprak met Djulie, die nog steeds ondersteboven is van het ongeluk.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Annemieke Vetter nieuwe voorzitter Kunst in Laren

Vijf jaar geleden richtten 11 kunstenaars de stichting Kunst in Laren op als alternatief van de bestaande Larense atelierroutes. Inmiddels zijn de twee routes samengegaan. Sindsdien richt de stichting zich op het organiseren van evenementen en exposities. Sinds 1 december heeft Annemieke Vetter het voorzittersstokje overgenomen van Janine Boot.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Betaald werk voor mensen met psychische problemen

Uit onderzoek blijkt dat door werk deze klachten meestal verminderen. Vandaar dat het vorige kabinet een extra bedrag van 3,5 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om de arbeidsparticipatie van mensen met psychische problemen te bevorderen. De Regio Gooi en Vechtstreek gaat nu aansluiten bij dit landelijke project. Afgelopen donderdag tekenden het UWV, de gemeentelijke uitvoeringsdiensten en de GGZ een convenant. Daarmee wil de Regio Gooi en Vechtstreek voor meer inwoners met een psychische aandoening de bemiddeling naar een betaalde baan mogelijk te maken. Paul Steenbrink van de GGZ was daarbij aanwezig en vertelt er over.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Hei en Wei 1978

Wekelijks item van Frans Ruijter over de geschiedenins van Blaricum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Een andere kijk op kanker

Nadja Benschop geeft a.s. donderdag 14 december een lezing in het Brinkhuis in Laren met als titel: Een andere kijk op kanker; over emoties, ademhaling en ondersteuning. Zij is arts en ademtherapeut en wil een brug slaan tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde. In haar ideale zorgsysteem wordt het beste van beide werelden gecombineerd.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Benefietconcert Wings for Aid

Op 1 december organiseerde de Stichting Wings for Aid een benefietconcert. Oprichter Barry Koperberg vertelt hoe met het opgehaalde geld verder gewerkt kan worden aan drones die hulpgoederen na een ramp op onbereikbare plaatsen moeten kunnen gaan afleveren.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Wethouder Gerrit Pas over de HOV-lijn

De vrije busbaan gaat niet door. De bomen blijven staan en de doorsteek bij de Regentesse komt er ook niet. Het voorgenomen besluit is nu formeel van de baan. Vrijdag werd een aangepaste HOV overeenkomst getekend door de provicie en de deelnemende gemeenten van de Stuurgroep HOV in ’t Gooi. Wethouder Gerrit Pas heeft drie jaar gestreden tegen het plan en legt uit waarom deze aanpassing noodzakelijk was, en wat er nu gaat gebeuren.

Luister fragment

6FM Zaterdag - D66 Laren en Larensbehoud over herindeling

Op 7 november besloot de Provincie Hilversum en Wijdemeren samen te willen voegen en ook Huizen, Blaricum en Laren zullen 1 gemeente moeten worden. Een WOB verzoek en een motie direct door te gaan naar 1 gemeente. Als de gemeenten voor Kerst aan Jack vdr Hoek laten weten of ze 1 of 3 gemeenten willen worden, kan dat geregeld worden. Alle Gooise raden moeten er dan wel achter staan. De gemoederen blijven zeer beroerd in Laren rond de herindeling en zo ook voor de 6FM microfoon tussen Peter Calis (Larensbhoud) en Nico Wegter (D66 Laren).

Luister fragment

6FM Zaterdag - Carols in het Gooi op 8 december.

Acteur Sjoerd Pleijsier praat over zijn rol in het programma Carols in het Gooi op 8 december a.s. in de St Vituskerk in Blaricum.

Luister fragment