Fragment gemist

6FM in Business - Whoos5 initatiefneemster Yolanda Duchel maakt coaching bereikbaar

Woosh5 is een hip online platform op het gebied van coaching. Initiatiefneemster van het 1e uur, Yolanda Duchel, richt zich daarmee op de werknemer die er anno 2018 wel eens alleen voor staat. Laagdrempelig, zonder de deur uit te hoeven, kan hij / zij geholpen worden om de nodige veerkracht te herwinnen. Immers als je nu gewoon doet wat je leuk vind, doe je dat automatisch goed en hoef je het ook geen werk te noemen. Bijkomend voordeel, de baas is er ook nog eens bij geholpen. Ps ... wist u dat de meest succesvolle CEO's ook allemaal een coach hebben?

Luister fragment

6FM in Business - Gerard Beentjes initiatiefnemer Poezie Festival Laren

Gerard Beentjes is, nadat hij tijdens de week van de poëzie 2017 een bloemlezing heeft georganiseerd, dit jaar, 1 van de initiatiefnemers, van het zeer ruim, goed gevulde en breed opgezette Festival Poëzie aan de Brink op 2, 3 en 4 februari aanstaande. Gerard is overigens tevens eigenaar, docent en dichter van de zgn Literaire Werkplaats punt nl in Eemnes. Kortom, we hebben een ware expert in de uitzending mogen begroeten. We sloten de uitzending af met een gedicht van Gerard, dat zoooo mooi was, dat we hem hebben gevraagd vaker aan te schuiven.

Luister fragment

6FM in Business - Brinkhuis Directeur Michael Jonker staat open voor nieuwe initiatieven

Michael Jonker is te midden van de kunt in Laren / Blaricum opgegroeid. Sedert 1 december is hij de (vooralsnog) waarnemend directeur van het Brinkhuis in Laren. Nadat we hem even met rust hebben gelaten om zich gedegen in te kunnen werken, hebben we hem, met als excuus, het aanstaande poëzie aan de Brink weekend, uitgenodigd om zijn plannen met datzelfde Brinkhuis uit de doeken te komen doen.

Luister fragment

6FM in Business - 31 januari is het open huis van het Erfgooiers College

Bart van Beek en Jaap Brasser zijn docenten geschiedenis en biologie aan het Erfgooiers College in Huizen. Daarnaast zijn zij de collegae van Rick, die we hier normaal in de uitzending ontvangen. En hebben zij les gegeven aan ons Social Media team, lees ... Romy en Angel. Bart hamstert daarnaast zgn buitenschoolse taken. Zo zit hij bv in de Brugklas Cie, die verantwoordelijk is voor het organiseren van her jaarlijkse open huis, dat dit maal plaats vind zal op woensdag 31 januari, en wel van 15:30 uur tm 20:00 uur. We mochten nog niets zeggen over het predicaat Excellent, dus dat hebben we daarom ook netjes niet gedaan.

Luister fragment

6FM in Business - Spant Bussum bestaat dit jaar 50 jaar

Het is alweer bijna 50 jaar terug, dat Spant! Bussum voor het eerst haar deuren opende. 10 jaar geleden kwam Paul Haighton het destijds iets kwakkelende team versterken. In 1e instantie als directeur op de payroll. Maar na de zgn Management Buy Out, als de mede eigenaar, en daarmee is hij een voorbeeld voor theater uitbatend Nederland. Want in heel NL zijn er niet nog 3 dergelijke constructies te vinden waar een theater commercieel EN winst-gevend uitgebaat wordt. Chapeau Paul + team!

Luister fragment

6FM in Business - Jo Artist en Realtions organiseert 16 januari Social Media Event

Jolanda Osendarp, heeft na ervaring opgedaan te hebben bij Universal nu haar eigen zeer gevulde stal met artiesten. Nu onderscheidt zij zich door veel meer dan enkel haar percentage op te strijken, immers aankomende dinsdagmiddag bijvoorbeeld, organiseert zij een zgn social media event/cursus, speciaal voor artiesten en aanverwante beroepen. Hoe leuk is dat? Zie haar FB pagina voor nadere details, zoals, hoe laat, waar en de bijdrage in de kosten.

Luister fragment

6FM in Business - Registratie New Year party Brom n Snor Laren met Johny Heuckeroth

We waren vorige week al even live in Laren bij de new years party van scooter winkel brom n snor van johny heuckeroth. Nu bleek heel bekend laren te zijn uitgenodigd. Dus liet onze eigen Kent Hanson het zichzelf niet twee maal zeggen. Weet je wat, we maken een paar extra opnames voor IB next week. Naast eigenaar Johny liep Kent ook ene Viola tegen het lijf.

Luister fragment

6FM in Business - Margretha van de Laar heeft nieuwe singel - Geen mens

Vorige week draaiden we de nieuwe singel van Margretha al even. Ook dachten we haar tevens even in de uitzending te halen, maar dat liep net even anders. Enfin wat doe je dan, je vraagt haar even tussen twee optredens op de vakantie beurs in Utrecht door … even langs de 6FM studio te rijden. Enkel om die reden zijn we fan!

Luister fragment

6FM in Business - Uitleg bij de rituelen omtrent het Chinese nieuwe jaar door Remi Gerkens

Remi Gerkens, was met zijn moeder mee toen we een voor gesprekje hadden over het interview van eerder deze uitzending. Echter tijdens dat interview bleek hij een ware kenner van de rituelen rond het Chinees nieuwe jaar, op dat moment besloten hem meteen daar dan maar over te komen laten vertellen.

Luister fragment

6FM in Business - Cosmic Chi Lady Lynn Gerkens geeft ons de handvatten voor het jaar 2018

De leukste Buuf van Bussum doet iets op het gebied van Cosmic Chi. Het is inmiddels het 3e jaar dat we Lady Lynn Gerkens, want daar hebben we het over, in de 6FM IB studio hebben, om vooruit te kijken naar hetgeen het jaar ons brengen gaat. Nu geeft ze eind januari een uitgebreid symposium in Jan Tabak. Maar, uiteraard hebben wij haar nu al vast in de studio omdat ze ons een voorproefje geven kan over hetgeen 2018 ons brengen gaat.

Luister fragment

6FM in Business - Nancy van I-Laren neemt ons mee in de vele nieuwjaarsrecepties

Nancy Bevers-Kromoidjojo van I-Laren neemt ons op de valreep mee in de vele nieuwjaarsrecepties die aankomende maand gereorganiseerd zullen gaan worden.

Luister fragment

6FM in Business - Gideon Calis one man show 15 februari in het Singer Laren

Gideon Calis, staat volgens zijn online aanwezigheid op het wereld wijde web, al ruim 28 jaar op de zgn planken. En dat kunt u zo breed mogelijk interpreteren als u zelf wilt. Want of het nu les geven is aan een groep van 8 kinderen op een willekeurige woensdag middag in het brinkhuis, of een one man show voor een paar duizend man in het recent gerenoveerde Singer Laren, op donderdag 15 februari 2018, hij draait er zijn hand niet voor om. Een avondje het Singer afhuren? Wij bewonderen hem om zijn ondernemersgeest, want hij doet het toch maar even wel.

Luister fragment