Fragment gemist

6FM in Business - Amerpoort

In de studio 5 kinderen met een beperking die vertellen wie en wat ze zijn

Luister fragment

Verkiezingsdebat Draaikom

Verkiezingsdebat Draaikom georganiseerd door Tijd voor meedoen. Debatleider is Kent Hanson.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Open Dag Skiclub Wolfskamer in Huizen

Zondag 18 maart houdt Skiclub Wolfskamer in Huizen haar jaarlijkse Open Dag. Iedereen kan, tegen een geringe vergoeding, een les volgen in skieen of snowboarden. Laurens de Jong vertelt wat er nog meer op het programma staat.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Verkiezingsdebat Huizen

Ook in Huizen werd afgelopen week een verkiezingsdebat gehouden, waarbij vertegenwoordigers van alle partijen, behalve één, aanwezig waren. Alleen Marian Rebel van dorpsbelang Huizen ontbrak. Maartje van Wegen was gelukkig weer aanwezig om de discussies in goede banen te leiden, en dat was soms wel nodig. Om te voorkomen dat het nachtwerk zou worden, werd het debat beperkt tot drie thema’s: Fusie ja of nee, Meer geld voor cultuur of niet en de zondagsopening. Alle drie hete hangijzers zo blijkt uit de reportage die Mary Voigt ter plekke maakte.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Column - Peter Calis

De gesproken column komt deze week uit Laren. Achter de microfoon Peter Calis, directeur van een bedrijf in telecommunicatie apparatuur en fractievoorzitter van Larens Behoud. Hij vertelt over Donald Duck en Willy Wortel, vliegende schotels, Winston Churchill. Maar wat heeft dit allemaal met de verkiezingen van volgende week te maken?

Luister fragment

6FM Zaterdag - PvdA Huizen zet in op burgerparticipatie

De Partij van de Arbeid in Huizen wil de komende raadsperiode werk maken van de participatie van inwoners en het herstellen van vertrouwen dat veel inwoners niet (meer) hebben in de politiek. De PvdA wil het komende jaar gebruiken om samen met de gemeenteraad, het gemeentebestuur en inwoners en Huizer organisaties hierover het gesprek aan te gaan en te komen tot concrete maatregelen. Fractievoorzitter en lijsttrekker Maarten Hoelscher geeft uitleg.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Expert van de week - interview geven

Expert van de week is dit keer Bea Kuijs. Bea is trainer en eigenaar van Be a Diamond. Ze helpt mensen hun kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen, hun diamant verder te slijpen. Door haar ruime ervaring in presenteren en communicatie leert ze mensen zichzelf en hun product nog beter te verkopen.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Digitaal Sociaal Plein

Afgelopen week de lancering geweest van het vernieuwd Digitaal Sociaal Plein. Verder is ook een daarbij behorend boekje uitgegeven. Janny Bakker, wethouder van het Sociaal Domein, geeft uitleg.

Luister fragment

6FM Zaterdag - GroenLinks Hilversum

Het is de laatste zaterdag voor dat we zaterdag naar de stembus mogen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen proberen nu nog de laatste stemmen binnen te halen. Ook Jan Kastje, lijsttrekker van GroenLinks in Hilversum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Weerbaarheidstraining voor senioren

Nederland vergrijst, de populatie ouderen neemt in de komende tijd toe. Ook neemt de criminaliteit ten opzichte van senioren toe. Dit kan voor een gevoel van onveiligheid zorgen. Maar dat kan wat aan gedaan worden. Robert van Starreveld geeft speciale trainingen voor senioren.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Beroepshavo in Hilversum

De media berichten ons over het dalende leerlingenaantal op VMBO en MBO. Dit, ondanks het feit dat het beroepsperspectief gunstig is. Veel leerlingen willen na het VMBO doorstromen naar de HAVO om hun kansen te vergroten. Maar 2 jaar extra algemene vakken kunnen een struikelblok zijn. Het MBO College Hilversum gaat hier wat aan doen, en de gemeente helpt mee. Wimar Jaeger, wethouder in Hilversum, geeft uitleg.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Nieuwe tentoonstelling Astrid Engels

Astrid Engels is een Bekende Huizer. Volgende week wordt haar nieuwe tentoonstelling in Den Haag geopend.

Luister fragment