Fragment gemist

6FM Zaterdag - Hilversumse burgemeester wil snelle fusie met Wijdemeren

Pieter Broertjes vertelt waarom hij vaart wil maken en ziet een hoofdrol voor Hilversum in het fusie proces.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Week tegen Kindermishandeling

van 20 tm 26 november organiseert Veilig Thuis 5 pop-up spreekuren voor iedereen die vragen heeft. Marianne Verhage, wethouder CU in Huizen en lid van de Bestuurscommissie Veilig Thuis vertelt er over.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Burgemeester Huizen reageert op herindelingsbesluit

Waarnemend burgemeester Fons Hertog van Huizen vertelt hoe hij vernam dat zijn gemeente samen moet gaan met Blaricium en Laren. Er valt volgens hem niets meer aan te doen en hoe het nu verder gaat is ook voor hem een grote vraag.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Meet and Greet met Gooise schrijvers zondag in Hilversum

Bianca Krijnen van Uitgeverij Splint organiseert een Meet and Greet a.s. zondag in Hilversum Daar zijn een 5-tal auteurs aanwezig, waaronder Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen snowboarden) die het boek ‘Kut kanker’ heeft geschreven.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Blaricum 1985 grenswijzigingen

Wekelijks item van Frans Ruijter over de geschiedenis van Blaricum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Kindervoorstelling Sinterklaas en de Stoute Bakker

In Theater Kleintje Kunst in Hilversum speelt op 22, 26 en 29 november de speciale kindervoorstelling: Sinterklaas en de Stoute Bakker. Eugene Mennen vertelt hierover.

Luister fragment

6FM Zaterdag - De Larense Zomerspelen van 1907

De Stichting Laren Literair heeft een nieuwe publicatie uitgebracht: De Larense Zomerspelen van 1907, geschreven door Margriet de Koning Gans en geinitieerd door Leo Janssen. Margriet en Leo zijn in de studio om hierover te vertellen. Leo vertelt ook nog over het Weihnachtsoratorium van Bach, dat op 13 december in de Sint Jansbasiliek wordt opgevoerd.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Expert van de Week Teun Koetsier over de Larense Kermis en de St. Jansprocessie

Teun Koetsier van de Historische Kring Laren komt regelmatig vertellen over de geschiedenis van Laren. Dit keer vertelt hij over de Kermis en de St. Jansprocessie. En wat deze twee met elkaar te maken hebben of hadden.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Larense tennisverenigingen fuseren niet

Er komt geen fusie tussen de Larense tennisverenigingen 't Laer en LLTC. De leden van 't Laer hebben deze week massaal voor zelfstandig blijven gestemd. Martijn ten Kroode, voorzitter van 't Laer, geeft een reactie.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Column met Gerrit Pas

De column van deze week is van Gerrit Pas, wethouder van de gemeente Huizen, o.a. van Kunst en Cultuur.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Toch subsidie voor Havenfestival

Frans Kolk van de Stichting Huizer Botters reageert op het nieuws dat een meerderheid van de raad ervoor heeft gezorgd, dat de gemeente Huizen de komende jaren toch geld uittrekt voor het Havenfestival.

Luister fragment

6FM in Business - Remy Benjamins over woonvormen speciaal voor mensen met een Indisch Nederlandse afkomst

Remy Benjamins maakt woonvormen mogelijk speciaal voor mensen met een Indisch Nederlandse en/of Molukse afkomst. Met 3 vestigingen en een forse wachtlijst, zoekt hij draagkracht voor een dito initiatief in Huizen.

Luister fragment