Fragment gemist

6FM in Business - Whoos5 initatiefneemster Yolanda Duchel maakt coaching bereikbaar

Woosh5 is een hip online platform op het gebied van coaching. Initiatiefneemster van het 1e uur, Yolanda Duchel, richt zich daarmee op de werknemer die er anno 2018 wel eens alleen voor staat. Laagdrempelig, zonder de deur uit te hoeven, kan hij / zij geholpen worden om de nodige veerkracht te herwinnen. Immers als je nu gewoon doet wat je leuk vind, doe je dat automatisch goed en hoef je het ook geen werk te noemen. Bijkomend voordeel, de baas is er ook nog eens bij geholpen. Ps ... wist u dat de meest succesvolle CEO's ook allemaal een coach hebben?

Luister fragment

6FM in Business - Gerard Beentjes initiatiefnemer Poezie Festival Laren

Gerard Beentjes is, nadat hij tijdens de week van de poëzie 2017 een bloemlezing heeft georganiseerd, dit jaar, 1 van de initiatiefnemers, van het zeer ruim, goed gevulde en breed opgezette Festival Poëzie aan de Brink op 2, 3 en 4 februari aanstaande. Gerard is overigens tevens eigenaar, docent en dichter van de zgn Literaire Werkplaats punt nl in Eemnes. Kortom, we hebben een ware expert in de uitzending mogen begroeten. We sloten de uitzending af met een gedicht van Gerard, dat zoooo mooi was, dat we hem hebben gevraagd vaker aan te schuiven.

Luister fragment

6FM in Business - Brinkhuis Directeur Michael Jonker staat open voor nieuwe initiatieven

Michael Jonker is te midden van de kunt in Laren / Blaricum opgegroeid. Sedert 1 december is hij de (vooralsnog) waarnemend directeur van het Brinkhuis in Laren. Nadat we hem even met rust hebben gelaten om zich gedegen in te kunnen werken, hebben we hem, met als excuus, het aanstaande poëzie aan de Brink weekend, uitgenodigd om zijn plannen met datzelfde Brinkhuis uit de doeken te komen doen.

Luister fragment

6FM in Business - 31 januari is het open huis van het Erfgooiers College

Bart van Beek en Jaap Brasser zijn docenten geschiedenis en biologie aan het Erfgooiers College in Huizen. Daarnaast zijn zij de collegae van Rick, die we hier normaal in de uitzending ontvangen. En hebben zij les gegeven aan ons Social Media team, lees ... Romy en Angel. Bart hamstert daarnaast zgn buitenschoolse taken. Zo zit hij bv in de Brugklas Cie, die verantwoordelijk is voor het organiseren van her jaarlijkse open huis, dat dit maal plaats vind zal op woensdag 31 januari, en wel van 15:30 uur tm 20:00 uur. We mochten nog niets zeggen over het predicaat Excellent, dus dat hebben we daarom ook netjes niet gedaan.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Rondje Cultuur in Eemnes

Reggie van Berkel is o.a. voorzitter van de BEL Art Kunstcommissie. Reggie vertelt over Rondje Cultuur, dat donderdag 18 januari wordt gehouden in De Hilt in Eemnes.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Media Museum Beeld en Geluid

Arjen Pas, programmeur bij Media Museum Beeld en Geluid, vertelt wat het Museum allemaal te bieden heeft aan particulieren en omroep- en aanverwante bedrijven. Hij kijkt ook even naar de plannen voor 2018.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Campagne tegen loverboys

Watch Nederland, waarin o.a. Terre des Hommes, voert campagne tegen loverboys en seksuele uitbuiting van minderjarigen. Directeur Anke van Dijke geeft nadere uitleg.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Expert van de Week Erik-Peter Vermaat

Vandaag geeft Erik-Peter Vermaat zijn mening over het belang van (techniek bij) een goede schoolkeuze en welke rol de CITO toets hierin speelt.

Luister fragment

6FM Zaterdag - 1979 timmerfabriek van Fecken

Wekelijks item van Frans Ruijter over de geschiedenis van Blaricum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Campagne Skate4AIR

Op zondag 14 januari 2018 organiseert Health Center FIT in Blaricum met medewerking van oud-Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage een spinningmarathon. Met dit vier uur durende sportieve avontuur wil FIT zoveel mogelijk geld inzamelen voor Skate4AIR

Luister fragment

6FM Zaterdag - Column Peter Staal

Deze week weer gingen we voor de column langs bij Peter Staal, horeca-ondernemer in Eemnes, eigenaar van het ruim 100 jaar oude Café Staal. Peter heeft een duidelijke mening over de plaatselijke politiek. Over verjonging van raadsleden, het preken voor eigen parochie en over saamhorigheid…

Luister fragment

6FM Zaterdag - Schoolkeuze na groep 8

Magda van de Belt en Lea Oudmaijer, afdelingsleiders Onderbouw van SG Huizermaat vertellen over de schoolkeuze na groep 8. Wat is belangrijk, hoe moet een kind (en ouders) kiezen. Wat zijn de eventuele valkuilen. Begint de keuze al in groep 7? Is er voorlichting op de basisscholen?

Luister fragment