Nieuws | Wonen

Buurtbewoners voelen niets voor parkeergarage Tergooi Hilversum

Hilversum. "Wat is jullie probleem?" Zo opende de voorzitter van de Raad van State vrijdag zijn vragenronde over een aangepast bestemmingsplan voor de nieuwbouw van het Tergooiziekenhuis in Hilversum.

Het bleek vragen naar de bekende weg. De buurtbewoners...

Lees verder

Meer sociale huurwoningen in Blaricum

Blaricum. Tussen 2018 en 2022 zal het aantal sociale huurwoningen in Blaricum met ongeveer 100 toenemen. Deze afspraak hebben de gemeente, woningcorporaties en huurders op 10 april gemaakt.

“Ik ben blij dat er de komende jaren zoveel sociale huurwoningen...

Lees verder

De Blaricummermeent deels overgedragen

Blaricum. Met ingang van 1 april 2018 heeft het Projectbureau De Blaricummermeent een deel van de locatie De Blaricummermeent overgedragen aan de BEL Combinatie.

Sindsdien is de BEL Combinatie daar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de...

Lees verder

Heemschut legt zich neer bij sloop GAK-gebouw

Hilversum. Erfgoedvereniging Bond Heemschut stapt toch niet naar de rechter om op die manier te voorkomen dat het GAK-gebouw op het Statiosnplein wordt gesloopt. Dat meldt de verenging na gesprekken met de gemeente. Het gebouw wordt waarschijnlijk half juli al gesloopt...

Lees verder

OZB-heffing in Blaricum hoger dan in Laren en Eemnes

De BEL. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat Blaricum van de BEL-gemeenten het meest het onroerend zaak belasting (ozb) heft per hoofd van de bevolking. Dit is 401 euro.

In Laren betalen de inwoners 381 euro en in Eemnes...

Lees verder

Laren trekt bouwvergunning Hoefloo Estate in

Laren. "Er is ruim acht jaar verstreken sinds de oorspronkelijke bouwvergunning en vrijstelling zijn verleend. De gemeente heeft de huidige vergunninghouder herhaaldelijk gewezen op het belang van het doorzetten van de bouwwerkzaamheden. Hier is geen gehoor...

Lees verder

Blaricummermeent wil 'Blaricum aan zee'

Blaricum. Veel bewoners van de Blaricummermeent zien Blaricum aan Zee 2.0 wel zitten. Over een door Meent-bewoonster Nelliette van Wijck geplaatste poll met betrekking tot het bijzondere project op de besloten Facebookpagina Ditjes en Datjes zijn meer dan honderd...

Lees verder

Bouw Lucentterrein nu echt aan de gang

Hilversum. Feest op het Lucentterrein donderdagmiddag. Daar vierden alle betrokkenen het feit dat de plannen voor deze plek nu ook daadwerkelijk tot realisatie komen.

Naar verwachting is de parkeergarage in mei dit jaar gereed. Aansluitend start de bouw...

Lees verder

Toegankelijke plek voor ouderen in de Meent komt er

Hilversum. do 8 feb 2018, 16:47 Buurt / wijk

HILVERSUM - Stichting Hilversumse Meent heeft ja te horen gekregen op hun verzoek. Dat betekent dat de gemeente de subsidieaanvraag voor laagdrempelige dagbesteding voor ouderen in de Meent honoreert.
Lees verder

OZB-aanslag op tijd

De BEL. Eigen Huis Magazine meldde dat vijf gemeenten op de vingers zijn getikt omdat ze de WOZ niet goed uitvoeren. Dit zijn Blaricum, Eemnes en Laren (BEL), Weesp en Stichtse Vecht.

"Het blad baseert zich op oude gegevens; het gaat het om onderzoeksresultaten...

Lees verder

Huurders ’In between places’ Hilversum moeten weg

Hilversum. Hilversum moet ervoor zorgen dat mensen met acute woningnood kunnen uitwijken naar voormalig verpleeghuis St. Carolus aan de Bosdrift. Dat vindt de plaatselijke SP, schrijft de Gooi En Eemlander. 10 huurders van het project ’In between places...

Lees verder

Rabobank Laren terug na sloop 

Laren. Het huidige Rabobank-gebouw in het centrum van Laren is verkocht en moet plaats gaan maken voor achttien appartementen. Dat schrijft de Gooi En Eemlander. Op aandringen van de gemeente moeten er ook vier kleinere huurflats in het sociale segment in het...

Lees verder

Huizen krijgt eigen hospice

Huizen. Apetrots zijn Anja Voerman en Deliana Heutink. Ze zijn vier jaar geleden met een aantal vrijwilligers gestart met het idee van een hospice en het is eindelijk gelukt.

De hospice is bedoeld voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn...

Lees verder

Gemeenteraad buigt zich eind deze maand over gebiedsvisie De Hilt e.o.

Eemnes. De gebiedsvisie De Hilt e.o. is klaar om vastgesteld te worden door de gemeenteraad, eind januari 2018.

In plaats van het huidige sport- en ontmoetingscentrum De Hilt én de school Hink Stap Sprong staan (sociale huur-)woningen gepland...

Lees verder

Eemnes gaat meer bouwen voor kleine huishoudens

Eemnes. Eemnes gaat meer huurwoningen bouwen voor kleine huishoudens. Woningcorporatie de Alliantie en huurdersvertegenwoordiging HBVAA hebben hiervoor op woensdag 6 december een prestatieovereenkomst ondertekend.

Afgesproken is dat het aantal huurwoningen...

Lees verder