Nieuws | Verkeer

Inwoners beginnen actie voor spoorlijn langs Huizen, Laren en Eemnes

Regio. Op Facebook is een burgerinitiatief gestart voor een lightrailverbinding van Almere via Huizen, Laren en Eemnes naar Utrecht.

Initiatiefnemer Ellen Mendelts wijst erop, dat er bij de start van Almere al plannen werden gemaakt voor een spoorlijntje...

Lees verder

Ravage op de A27

Huizen. UPDATE 10.40 uur: Op de A27 tussen Utrecht en Almere is dinsdagochtend een ongeluk gebeurd met vijf personenauto's. De weg ter hoogte van Huizen is rond 8.20 uur vrijgegeven. Dat meldt De Telegraaf.
Bij het ongeluk heeft een persoon nog onbekende...

Lees verder

Reizigers Connexxion: informatie bij vertragingen kan beter

Huizen. Reizigers van Connexxion in Gooi en Vechtstreek zijn tevreden over de dienstverlening van het vervoersbedrijf. Belangrijste punt van kritiek blijft echter de (gebrekkige) informatie bij vertragingen.

De reizigers beoordelen het busvervoer...

Lees verder

Zes maanden cel voor man die met 175 km/u dodelijk ongeluk veroorzaakte op A27

Eemnes. EEMNES - De 33-jarige man uit Huizen die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A27 bij Eemnes in 2016, moet een half jaar de cel in. Bij dat ongeluk kwam een 23-jarige man om het leven en raakte een jonge vrouw ernstig gewond...

Lees verder

Auto ramt pui

Hilversum. Een auto is tegen de pui van massagesalon aangereden op de Kleine Drift in Hilversum. Het gebeurde dinsdagnacht 6 maart rond 02.30 uur. Een vrouw die boven de salon woont heeft vier mensen uit de auto zien springen. Dat meldt onze mediaprtner NH Nieuws...

Lees verder

Smiley volgt snelheid en intensiteit verkeer

Laren. Woensdag 7 maart onthulde wethouder Ton Stam samen met Harry Ligter een snelheidsdisplay aan het Zevenend in Laren. Dit smiley-bord laat weggebruikers zien hoe hard ze rijden. Hierdoor worden ze aangespoord hun gedrag aan te passen, als dat nodig is....

Lees verder

Bestuurder gecrashte auto overleden (up date)

Huizen. De bestuurder van de auto die disndagochtend 6 maart op de Crailoseweg in Huizen van de weg raakte en tegen een boom aanreed, is overleden. Dat bevestigt de politie. Het slachtoffer is een 60-jarige man uit Huizen.

De bestuurder moest door...

Lees verder

Informatiecentrum HOV in 't Gooi open voor publiek

Hilversum. Het zogenaamde informatiecentrum HOV in 't Gooi in Hilversum is open. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.

De aanleg...

Lees verder

Diependaalselaan en de Johannes Geradtsweg hebben hun tax bereikt

Hilversum. Hilversums wethouder van Verkeer, Floris Voorink, vindt dat De Diependaalselaan en de Johannes Geradtsweg hun tax hebben bereikt.
Hij vindt verder dat optimaliseren van De Hilversumse buitenring geen optie meer is.
Dat schrijft de Gooi en Eembode...

Lees verder

Code geel: Komende nacht en zondagochtend plaatselijk glad

Regio. Komende nacht en zondagochtend kan het in het hele land plaatselijk glad worden als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui.

Lees verder

Truck ramt pijlwagen

Eemnes. Een vrachtwagenchauffeur is in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 januari om 4.15 uur op de A1 ter hoogte van knooppunt Eemnes ingereden op een pijlwagen. De weg is sinds 6.45 uur weer vrij. Dat meldt de Laarder Courant de Bel.

De pijlwagen...

Lees verder

Rotonde Vreelandseweg vooral voor overstekende fietsers zeer onveilig

Hilversum. De oversteken voor fietsers zijn op meerdere plekken onveilig, in de noordwestelijke hoek kruisen veel stromen op onlogische locaties met elkaar, de oversteek bij het Sporthavenpad is onveilig en automobilisten missen vaak het verkeerslicht vlak na de...

Lees verder

Streekvervoer ligt plat

Regio. Het streekvervoer in onze regio ligt op donderdag 4 januari plat. De chauffeurs van Connexxion doen mee aan de landelijke stakingsactie. Die begon om 04:00 uur en duurt tot 23:00 uur.

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en...

Lees verder

Man klimt zelf uit over de kop geslagen auto

Hilversum. Een 81-jarige automobilist is dinsdagavond 2 januari rond 22.30 uur met zijn voertuig over de kop geslagen. Dit gebeurde op de Kerkelandenlaan in Hilversum. Het is nog onbekend hoe de auto ondersteboven op de weg is beland.

Volgens de Brandweer...

Lees verder

Voorlopig geen verbreding A1

Regio. Het knelpunt op snelweg A1 tussen knooppunt Muiderberg en Eemnes zal voorlopig niet worden aangepakt. Om de bereikbaarheid van het Gooi te verbeteren, wordt eerste gekeken of het openbaar vervoer aangepakt kan worden. Dat meldt onze nieuwspartner NH Nieuws...

Lees verder