Nieuws | Verkeer

Truck ramt pijlwagen

Eemnes. Een vrachtwagenchauffeur is in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 januari om 4.15 uur op de A1 ter hoogte van knooppunt Eemnes ingereden op een pijlwagen. De weg is sinds 6.45 uur weer vrij. Dat meldt de Laarder Courant de Bel.

De pijlwagen...

Lees verder

Rotonde Vreelandseweg vooral voor overstekende fietsers zeer onveilig

Hilversum. De oversteken voor fietsers zijn op meerdere plekken onveilig, in de noordwestelijke hoek kruisen veel stromen op onlogische locaties met elkaar, de oversteek bij het Sporthavenpad is onveilig en automobilisten missen vaak het verkeerslicht vlak na de...

Lees verder

Streekvervoer ligt plat

Regio. Het streekvervoer in onze regio ligt op donderdag 4 januari plat. De chauffeurs van Connexxion doen mee aan de landelijke stakingsactie. Die begon om 04:00 uur en duurt tot 23:00 uur.

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en...

Lees verder

Man klimt zelf uit over de kop geslagen auto

Hilversum. Een 81-jarige automobilist is dinsdagavond 2 januari rond 22.30 uur met zijn voertuig over de kop geslagen. Dit gebeurde op de Kerkelandenlaan in Hilversum. Het is nog onbekend hoe de auto ondersteboven op de weg is beland.

Volgens de Brandweer...

Lees verder

Voorlopig geen verbreding A1

Regio. Het knelpunt op snelweg A1 tussen knooppunt Muiderberg en Eemnes zal voorlopig niet worden aangepakt. Om de bereikbaarheid van het Gooi te verbeteren, wordt eerste gekeken of het openbaar vervoer aangepakt kan worden. Dat meldt onze nieuwspartner NH Nieuws...

Lees verder

Slippartij eindigt tegen lantaarnpaal

Huizen. Een automobilist is maandagavond 11 december omstreeks 20:15 op de Zuiderzee in Huizen in een slip geraakt. De auto kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand en liep flinke schade op.

De bestuurder kon door het gealarmeerde ambulancepersoneel...

Lees verder

Uitstel werkzaamheden A27

Regio. Wegens het winterse weer kunnen de werkzaamheden van zaterdagnacht 9 december op zondagochtend 10 december 2017 op de A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes niet doorgaan. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden worden uitgesteld...

Lees verder

Vrije busbaan gaat niet door

Huizen. De vrije busbaan gaat niet door. De bomen blijven staan en de doorsteek bij de Regentesse komt er ook niet! Het voorgenomen besluit is nu formeel van de baan. Vrijdag werd een aangepaste HOV overeenkomst getekend door de provicie en de deelnemende gemeenten...

Lees verder

Niet meer contant betalen in streekbus

Regio. Alle bussen van Connexxion in de Gooi en Vechtstreek beschikken vanaf 1 januari 2018 over een pinterminal. Met contant geld betalen voor een vervoersbewijs is dan niet meer mogelijk. Dat meldt het BELNieuws.

De maatregel is onderdeel van de...

Lees verder

Wegafsluitingen op 25 november in Blaricum

Blaricum. Op 25 november 2017 komt Sinterklaas naar de gemeente Blaricum. Om een veilig bezoek te kunnen garanderen, worden er tijdelijk verkeersmaatregelen getroffen. De volgende wegen worden afgesloten:

Blaricum Bijvanck

Lees verder

Geen tweerichtingsverkeer op de Koninginneweg

Hilversum. In het nieuwe stedenbouwkundige plan voor het stationsgebied in Hilversum, dat maandag gepresenteerd is, zijn nog 3 varianten over. Duidelijk is wel dat er geen tweerichtingsverkeer komt in de Koninginneweg. Die optie uit het oorspronkelijke plan, is...

Lees verder

Onveilige verkeerspunten worden aangepakt

Huizen. Drie onveilige verkeerspunten in Huizen worden aangepakt. De raad heeft tijdens de begrotingsbehandeling een motie hierover unaniem aangenomen. Deze onveilige situaties zijn in beeld gekomen na een oproep van CDA Huizen. De partij vroeg de inwoners van...

Lees verder

Eerste Gooise rolstoelhuurauto in gebruik genomen

Regio. Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes heeft dinsdagmiddag 31 oktober de Zonnebloemauto voor regio ’t Gooi onthuld. Hij deed dat door de sleutels te overhandigen aan de eerste gebruiker.

In deze auto is plek voor een scootmobiel of...

Lees verder

Park+Bike voor Media Park

Hilversum. Drie politieke partijen in Hilversum denken aan een 'Park+Bike'-voorziening op Crailo langs de A1 om zo de verkeersellende richting en vanaf het Media Park te zien eindigen.
Hart voor Hilversum, GroenLinks en ChristenUnie willen de haalbaarheid binnenkort...

Lees verder

Rechter veegt bezwaren snelle busbaan van tafel

Regio. Eigenlijk had 'ie er al moeten liggen, maar door protesten van omwonenden werd de aanleg van de snelle busbaan tussen Hilversum en Huizen flink vertraagd. Nu de Raad van State de bezwaren van tafel heeft geveegd, kan de schop alsnog de grond in, zo meldt...

Lees verder