Nieuws | Overig

Kerkdienstuitzending van zondag 7 januari

Laren. Zondag 7 januari zendt Radio 6FM een kerkdienst uit vanuit de Ontmoetingskerk in Laren.In deze dienst, die uitgaat van de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes, gaat ds.J.G.de Bruijn, predikant van deze gemeente voor.Aanvang: 10.00 uur.

Programma...

Lees verder

Wethouders bedanken mantelzorgers

Regio. Vrijdag 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Op allerlei plaatsen in ons land zijn de mantelzorgers in het zonnetje gezet. Blaricum trakteerde zijn mantelzorgers op een paar uurtjes ontspanning en gezelligheid tijdens een creatieve workshop in de...

Lees verder

Internationaliseren heel gewoon op Huizermaat

Huizen. Leerlingen van de Huizermaat zijn deze en volgende week betrokken bij drie internationale projecten. Een groep leerlingen uit 5-vwo is zaterdag vertrokken naar het Spaanse Sitges. Zij doen mee aan het Europese onderwijsprogramma Erasmus+. In Spanje ontmoeten...

Lees verder

Koning en Koningin in Eemnes

Eemnes. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober 2017 een streekbezoek aan het Eemland. Zij gaan het stroomgebied van de rivier de Eem volgen. De start is ’s ochtend in Amersfoort.

Omstreeks 13:00 uur is het...

Lees verder

Kerkdienstuitzending van zondag 22 oktober

Huizen. Zondag 22 oktober zendt Radio 6FM een kerkdienst uit vanuit de Oosterlichtkerk in Huizen.De dienst gaat uit van de Protestantse Gemeente.Aanvang 10.00 uur.Mw. ds. R. Abma gaat voor.

Programma´s voor en na de dienst:
08.00 - 09.00...

Lees verder

Wie is de eigenaar van dit horloge?

Huizen. De politie van Huizen is op zoek naar de eigenaar van een horloge (zie foto). Het klokje is aangetroffen bij een verdachte van een woninginbraak. Vandaar dat de politie vermoedt dat dit horloge is gestolen.

Mensen die informatie hebben kunnen...

Lees verder

Verlies voor Huizen en Laren

Regio. De beide Gooise hoofdklassers hebben hun hockeywedstrijd verloren. Laren ging met 2 - 1 onderuit tegen het nog ongeslagen Den Bosch. De vrouwen van Laren namen aanvankelijk een 0-1 voorsprong. Maar uiteindelijk pakte Den Bosch toch de winst.
Lees verder

Burgemeester slaat eerste fust aan

Laren. Burgemeester Rinske Kruisinga van Laren heeft op een uitverkocht Oktoberfest in Laren traditioneel het eerste fust aangeslagen. Het was een van de eerste openbare optredens van de nieuwe burgermoeder.

In tegenstelling tot de meeste feestgangers...

Lees verder

Loverboys actief in Laren

Laren. Er zijn loverboys actief rondom college De Brink in Laren. Er zijn 4 meisjes benaderd. De school heeft alarm geslagen, de politie is ingeschakeld en de ouders zijn ingelicht. Dat meldt De Gooi – en Eemlander.

“Er is sprake van loverboy...

Lees verder

Voetbalderby eindigt onbeslist

Overig. De dorpsderby tussen Huizen en Zuidvogels is geëindigd in een 3 – 3 gelijkspel. Huizen had de overwinning voor het grijpen, want vlak voor het einde van de officiële speeltijd stond de ploeg nog met 3-1 voor. In de slotminuten maakte Zuidvogels...

Lees verder

Hockeyvrouwen Huizen uitgebekerd

Huizen. De hockeyvrouwen van Huizen zijn al uitgebekerd. In de 1e ronde van de Gold Cup kregen zij vrijdag 13 oktober met 3 – 2 klop van Wageningen.

Lees verder

Huis voor slachtoffers huiselijk geweld geopend

Regio. In Almere Poort is op donderdag 12 oktober 2017 het Oranje Huis Flevoland - Gooi en Vechtstreek officieel geopend door Froukje de Jonge (wethouder Almere), Eric van der Want en Marianne Verhage (bestuurders Gooi en Vechtstreek). In dit huis worden slachtoffers...

Lees verder

Lagere lokale lasten voor Blaricummers

Blaricum. De OZB voor woningen gaat in Blaricum met ingang van 2018 met 10% omlaag. Dat staat in de meerjarenbegroting die het college aan de raad heeft gepresenteerd. De tarieven voor riool en afvalstoffen blijven gelijk en worden niet aangepast aan de inflatie...

Lees verder

Man aangehouden voor gewelddadige overval in Laren

Laren. De politie heeft dinsdag 10 oktober een 18-jarige man uit Blaricum aangehouden. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een gewapende woningoverval afgelopen april aan de Sint Janstraat in Laren.
Lees verder

Vrijwilligersprijs voor voedselbankmedewerkers

Blaricum. Cary Walhof, Karin Gunther Mohr en Beatrix Verweijen zijn de Blaricumse vrijwilligers van 2017. Zij werken al meer dan negen jaar in bij de voedselbank in Huizen. Deze voedselbank verstrekt ook pakketten aan inwoners van Blaricum. Wethouder Ben Lü...

Lees verder