Nieuws | Natuur

Gemeenten steunen aanpak waterplantenoverlast

Regio. De gemeenten Gooise Meren, Blaricum, Eemnes en Huizen steunen het regionale voorstel voor de aanpak van de waterplantenoverlast in het Markermeer, het IJmeer en de Randmeren. Dat hebben zij de provincie Noord-Holland laten weten. De gemeenten stellen...

Lees verder

Boomfeestdag 2018 in Zuidpolder

Eemnes. De Nationale Boomfeestdag is 14 maart 2018 door kinderen van Zuidpolder enthousiast gevierd met het planten van een sierappelboom en haagbeukjes.

Burgemeester Van Benthem moedigde de jonge boomplanters aan bij hun werk en legde uit waarom bomen...

Lees verder

Leerlingen planten knotwilgen langs de Goyergracht

Blaricum. Dinsdagmiddag 13 maart heeft wethouder Liesbeth Boersen, samen met leerlingen van groep 7 van basisschool Bernardus vijf knotwilgen gepland langs de Goyergracht bij Elbertsveen. Hiermee vierden zij boomfeestdag.

De knotwilgen zijn tussen de...

Lees verder

Vereniging Vrienden van het Gooi niet blij met Blaricum aan Zee

Blaricum. De Vereniging Vrienden van het Gooi is niet blij met de plannen voor Blaricum aan Zee. De opgespoten grond die als versteviging dient van de oprit naar de Stichtse brug zou hiervoor gebruikt gaan worden, zo staat in de plannen van december 2017.
Lees verder

Leefbaar Huizen steunt fonteinkruid-alarm van Pas

Huizen. Leefbaar Huizen staat ’vierkant achter de noodkreet van wethouder Gerrit Pas’ in deze krant over het dichtgroeien van de Randmeren met fonteinkruid.

’Niet alleen zijn oproep om er alles aan te doen onze havens bereikbaar te...

Lees verder