Nieuws | Kunst

Rotary sponsort CD blinde muzikanten

Huizen. Op woensdag 21 februari 2018 was het eerste openbare optreden van de band ‘Music for the Blind&More. Dit vond plaats tijdens een clubavond van Rotary Gooimeer in het restaurant ‘Aan de Kade’ in Huizen.

De bandleden zijn...

Lees verder

Weer een theaterroute in Huizen

Huizen. Het thema van de Theaterroute Huizen van 2018 is ‘Het gezicht van vluchtelingen in Huizen.’ De basis voor deze voorstelling wordt gevormd door de verhalen van vluchtelingen over hun thuisland, de reden dat ze gevlucht zijn en hun ervaringen...

Lees verder

Blaricumse premiere jazzversie Hallo Allemaal

Blaricum. Het kon niet uitblijven; na de carnavals-, de dance- en carillonversie is er sinds woensdag ook een jazzversie van “Hallo Allemaal” uit de TV-hitserie De Luizenmoeder. Het lied van de dominante Juf Ank weerklonk woensdag in het Blaricumse...

Lees verder

Kindercolleges bij Singer

Laren. Dit voorjaar doet Singer Laren voor het eerst mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. De collegereeks ‘van architect tot museumdirecteur’ is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Vier knallers van sprekers geven de eerste...

Lees verder

Ontdekte Van Gogh-tekeningen in Singer Laren

Laren. In het Singer Museum in Laren is vandaag een werk van Vincent van Gogh gepresenteerd. Het gaat om een tekening van een steengroeve in Parijs. De tekening is door de Nederlandse schilder gemaakt in 1886. In die tijd studeerde Van Gogh een korte periode...

Lees verder

Jubilerende muziekschool staat bol van activiteiten

Regio. De Gooische Muziekschool bestaat op 22 januari 25 jaar. De school is begonnen als een opleidingsinstituut voor Muziekverenging St. Jan in Laren. Na het wegvallen van de Muziekschool voor de Gooi- en Vechtstreek kreeg dat in 1996 een regionaal karakter...

Lees verder

Singer vrijwilligster krijgt lintje

Laren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers en personeel van Singer Laren is één van de vrijwilligers, Lida ten Wolde, in het zonnetje gezet. Uit handen van de burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum ontving ze een koninklijke...

Lees verder

In Huizen ontstaat ‘Matthäus – traditie’

Huizen. Huizen begint een ‘Matthäus – traditie’ te krijgen. Op woensdag 28 maart wordt namelijk voor de derde achtereenvolgende keer de de Matthäus-Passion in de Oude Kerk van Huizen opgevoerd.

Ook dit jaar werken de Huizer...

Lees verder

Nieuw Festival in Laren: Poëzie aan de Brink

Laren. Laren krijgt er een festival bij: Poëzie aan de Brink. Het wil mensen kennis laten maken met de veelzijdigheid van poëzie en in het bijzonder het korte gedicht. Het festival wordt op 2 februari 2018 geopend in het Brinkhuis.

Zaterdag...

Lees verder

Stichting Kunst & Cultuur neemt initiatief voor Huizer Kunstprijs

Huizen. Bestuur en werkgroep van de Stichting Kunst & Cultuur hebben besloten een eigen Kunst- en Cultuurprijs in het leven te roepen. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de Poëzie Avond op 31 januari in De Boerderij.

"Huizen heeft een...

Lees verder

Nieuwe dirigent voor Deo Juvante

Huizen. Kees van den Boogaard is de nieuwe dirigent van de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen. Hij volgt Bert Moll op die 40 jaar het koor heeft geleid.

De overdracht vond plaats op 26 december in de Kruiskerk in Huizen. Koor en solisten...

Lees verder

Singer Laren verwerft expressionistisch schilderij

Laren. Dankzij de financiële steun van de BankGiro Loterij heeft Singer Laren het schilderij Bild, nr. 86 van Jacoba van Heemskerck (1876-1923) kunnen verwerven. Zij schilderde dit schilderij in 1918.

Het abstract expressionistische werk is vervaardigd...

Lees verder

Singer in de race voor Theaterprijs 2017

Laren. Singer Laren is genomineerd voor de Theater van het Jaarprijs 2017. De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) konden ook dit jaar weer hun stem uitbrengen op Nederlandse theaters.

In de categorie kleine theaters hebben behalve...

Lees verder

Bert Moll dirigeert voor laatste keer Deo Juvante

Huizen. Bert Moll, dirigent van de Huizer Koorvereniging Deo Juvante, neemt na 40 jaar afscheid. Zijn laatste optreden met dit koor is op 26 december, tweede kerstdag, in de zangdienst in de Kruiskerk in Huizen. De dienst begint om 10:00 uur. In januari 2017...

Lees verder

Jeugdcultuurfonds voor kinderen in Laren

Laren. Kinderen en jongeren in Laren die graag willen dansen, muziek maken, toneel willen spelen, maar waar thuis geen geld is voor lessen of instrumenten kunnen vanaf vrijdag 8 december 2017 een beroep doen op het jeugdcultuurfonds.

Het jeugdcultuurfonds...

Lees verder