Nieuws | Laren

Larens Behoud licht WOB-verzoek toe

Laren. Larens Behoud heeft donderdag 22 februari het WOB-verzoek toegelicht. Dat meldt de Laarder Courant de Bel. De partij wil, met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur, documenten zien die een rol hebben gespeeld bij het besluit van de provincie om...

Lees verder

Biggetjes ontsnapt tijdens uitlaten in Laren

Laren. De dierenambulance heeft twee babyvarkentjes gevonden in de buurt van het La Place-restaurant in Laren. Ze zijn tijdens het uitlaten uit het zichtveld van hun baasje geglipt. De eigenaar heeft ze inmiddels al opgehaald.

De twee beestjes zijn...

Lees verder

Volop werk in technische beroepen in Gooi en Vechtstreek

Laren. In de eerste maand van 2018 is het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek nagenoeg gelijk gebleven. De vacaturemarkt in de regio ontwikkelt zich positief, meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen UWV.

"Het aantal...

Lees verder

Laarder Fred Roest (48) wordt hoofdtrainer van OSM'75

Laren. SV Laren'99-trainer Fred Roest maakt met ingang van het seizoen 2018/2019 de overstap naar OSM'75. Dat maakt de club uit Maarssen op haar website bekend.

In totaal solliciteerden vijftien trainers op de baan. "Fred is een ambitieuze trainer...

Lees verder

Larens Behoud kiest voor co-lijsttrekkerschap

Laren. Larens Behoud heeft deze gemeenteraadsverkiezingen niet één maar twee lijsttrekkers. Dat meldt De Laarder Courant de Bel. Peter Calis voor "goed bestuur" en jurist Karin van Hunnik om de "zelfstandigheid te bevechten".

Peter Calis...

Lees verder

Oud VVD-er Evert de Jong verkiesbaar voor Liberaal Laren

Laren. Oud VVD-wethouder Evert de Jong is overgestapt naar Liberaal Laren. Hij staat als vierde op de lijst van deze lokale politieke partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Jong was 2 jaar als raadslid en later 4 jaar als wethouder actief voor...

Lees verder

Automobiliste krabt niet en rijdt tegen paal

Laren. Automobilisten konden er woensdagochtend niet aan ontkomen: door de nachtvorst moest er gekrabd worden. Wanneer je ervoor kiest dit niet te doen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Dat heeft een bestuurster in Laren aan den lijve ondervonden. Zij...

Lees verder

Ton Stam opnieuw lijsttrekker VVD

Laren. Wethouder Ton Stam is opnieuw de lijsttrekker voor de VVD. Hij is trots op de lijst: "Het gelukt om bestaande en nieuwe kwaliteit op onze kandidatenlijst samen te brengen."

De raadsleden Désirée Niekus (3) en Tom Pouw (5) waarborgen...

Lees verder

Raad steunt haalbaarheidsonderzoek hotel

Laren. De meerderheid van de gemeenteraad van Laren heeft haar goedkeuring aan het college gegeven om te onderzoeken of een hotel aan de Torenlaan haalbaar is. Dat meldt de Laarder Courant de Bel.

Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren (LL) vroeg...

Lees verder

Nieuwe trainer voor Laren

Laren. SV Laren '99 heeft overeenstemming bereikt met Roberto Tessaro en Walter Bout over het trainerschap van 2018-2019. Dat meldt de voetbalclub op haar website. De huidige trainer Fred Roest heeft in december al laten weten te willen stoppen. Hij maakt wel...

Lees verder

Postcode-ontbijt voor 2000 Laarders

Laren. Bijna 2000 Laarders hebben een ontbijtbox gewonnen. Zij wonen in het postcodegebied 1251 en speelden mee in de Postcode Loterij.

In de box zit een selectie van eerlijke en duurzame ontbijtproducten.

Lees verder

Kindercolleges bij Singer

Laren. Dit voorjaar doet Singer Laren voor het eerst mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. De collegereeks ‘van architect tot museumdirecteur’ is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Vier knallers van sprekers geven de eerste...

Lees verder

Fractievoorzitters beloven beleid op sportgebied

Laren. Moet Laren meer geld uittrekken voor de sportverenigingen of moeten de clubs zelf de broek maar ophouden? Tijdens het Politiek Café 't Gooi werd duidelijk dat in Laren grote behoefte is aan beleid op sportgebied en alle fractievoorzitters hebben...

Lees verder

Maria Klingenberg op lijst voor Liberaal Laren

Laren. Jacqueline Timmerman voert bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst aan van Liberaal Laren. Maria Klingenberg staat op nummer twee. Deze oud-wethouder is in de huidige raad nog raadslid voor het CDA.. In december vorig jaar gaf zij aan te willen...

Lees verder

Patriek Kerkhoff lijsttrekker GroenLinks Laren

Laren. Patriek Kerkhoff is de lijstaanvoerder voor GroenLinks Laren bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Kerkhoff was eerder wethouder voor de PvdA in Laren. In 2010 kondigde hij zijn vertrek uit de politiek aan.

Lijsttrekker Kerkhoff: &ldquo...

Lees verder