Nieuws | Laren

Sfeervolle lichtjesavond in Laren

Laren. De sneeuwval maakte de lichtjesavond in Laren extra sfeervol. Burgemeester Rinske Kruisinga opende dit jaarlijkse evenement op vrijdag 8 december. Zij ontstak samen met kinderen de negen verlichte bollen in de Coeswaerde vijver.

Tijdens deze...

Lees verder

Trainer Fred Roest stopt bij Laren '99

Laren. Trainer Fred Roest gaat aan het eind van dit seizoen weg bij voetbalclub Laren '99. Dat heeft hij het bestuur en de spelers laten weten. De hoofdtrainer vindt het tijd dat de club voor hem een opvolger gaat zoeken.

Laren ’99 is dit seizoen...

Lees verder

Jeugdcultuurfonds voor kinderen in Laren

Laren. Kinderen en jongeren in Laren die graag willen dansen, muziek maken, toneel willen spelen, maar waar thuis geen geld is voor lessen of instrumenten kunnen vanaf vrijdag 8 december 2017 een beroep doen op het jeugdcultuurfonds.

Het jeugdcultuurfonds...

Lees verder

Geliefde internist krijgt eigen straat in Laren

Laren. In aanwezigheid van familie, vrienden en dorpsgenoten onthult wethouder Ton Stam van Laren vrijdag 15 december om 13.00 uur bij Zevenenderdrift 75 het nieuwe straatnaambordje Dr. W.A. Boekelmanpad.

Dertig jaar lang was Wim Boekelman (1926...

Lees verder

Nieuwe voorzitter Kunst in Laren

Laren. Annemiek Vetter is de nieuwe voorzitter van de Stichting Kunst in Laren. Zij volgt Janine Boot per 1 december op. Kunst in Laren vierde onlangs haar eerste lustrum.

Vijf jaar geleden richtten 11 kunstenaars de stichting op als alternatief voor...

Lees verder

Utopianen starten petitie tegen einde programma

Laren. De bewoners van Utopia zijn een petitie gestart zodat het reality-programma kan blijven. De serie, gehuisvest op een voormalig defensieterrein in Laren, stopt op 1 juni 2018 omdat het niet op het terrein mag blijven.

De Provincie Noord-Holland...

Lees verder

Peter Calis lijsttrekker Larens Behoud

Laren. De ledenvergadering van Larens Behoud heeft donderdagavond de huidige fractievoorzitter Peter Calis benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter van Larens Behoud Timo Smit presenteerde de druk bezochte vergadering...

Lees verder

Utopia vertrekt uit Laren

Laren. Na 1149 afleveringen komt er een einde aan de realityserie Utopia. Het is inmiddels de langstlopende dagelijkse realityserie ter wereld en is gehuisvest op het voormalig defensieterrein Crailo in Laren.

Het SBS- programma moet noodgedwongen...

Lees verder

Kortingsactie Weihnachtsoratorium

Laren. De Stichting Laren Klassiek die het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach organiseert hoopt met een kortingsactie de kerk voller te krijgen. De uitvoering is op woensdag 13 december in de Sint Jansbasiliek van Laren.

Leo Janssen, bestuurslid...

Lees verder

Schaatsplezier op de Brink is begonnen

Laren. De zes weken winterpret op de Larense Brink is weer begonnen. Wethouder Tijmen Smit opende op zondag 26 november de 10e editie van het Winter Village Laren. Tot en met 7 januari kan er op het ijs op de Brink worden geschaatst.

Om de overlast...

Lees verder

Herinneringskruis na 65 jaar uitgereikt

Laren. Burgemeester Rinske Kruisinga heeft maandagmiddag 27 november het Oorlogsherinneringskruis uitgereikt aan de 94-jarige heer J.R. Hinderink uit Laren. Aan dit kruis is de gesp ‘oorlogsvluchten 1940-1945’ verbonden. Hij heeft hier 65 jaar op...

Lees verder

Martin Zwanikken wint wederom Honingkeuring

Laren. Terwijl Gert-Jan Loman en de combinatie Fred Reijmerink/Fred Horst van de jury ook de hoogste waardering hadden gekregen, kreeg Martin Zwanikken als winnaar de Bep-Vos-wisselbeker uitgereikt in de Blokhut van ‘Ons Genoegen’ op donderdag 23...

Lees verder

Nog geen akkoord aankoop Crailo

Laren. Er moet nog heel wat gebeuren voordat de gemeenteraad van Gooise Meren akkoord kan gaan met de aankoop van Crailo. Dat bleek woensdagavond toen de gemeenteraad over het plan daartoe vergaderde.

De meeste raadsleden reageren vol lof over de...

Lees verder

Uitdagend wedstrijd scenario tijdens Larense onderlinge brandweerwedstrijd

Laren. Afgelopen zaterdagmiddag heeft de brandweer Laren hun jaarlijkse onderlinge wedstrijden gehouden. Dit keer was het een uitdagend wedstrijd scenario omdat men met het TS-Flex systeem de wedstrijd diende te spelen. De ploegen werden gealarmeerd voor een...

Lees verder

Voetbal zonder geweld

Laren. Er is steeds meer aandacht voor het voorkomen van geweld op en rondom sportwedstrijden. Een gevolg daarvan is het succesvolle convenant ‘Sportiviteit en Respect’ dat inmiddels ondertekend is door een groot deel van de voetbalclubs in de regio...

Lees verder