Kunstwerk Kees Verkade onthuld in Papageno Huis.

Foto: Timo Blanksma

Foto: Timo Blanksma

Laren.

Afgelopen week is de kunstexpositie Papageno van Kees Verkade in het Papageno Huis in Laren officieel geopend middels een feestelijke vernissage. Speciaal voor deze expositie en Stichting Papageno, heeft Kees Verkade een kunstwerk gecreëerd.

De titel van het gisteravond onthulde kunstwerk is, net als de naam van Stichting Papageno, een verwijzing naar het personage Papageno uit de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart.

Het beeldje Papageno zal gedurende de expositie in het Papageno Huis te bewonderen zijn naast een selectie van Verkade’s bronzen beelden, kleurrijke goaches en zeefdrukken. De expositie is voor publiek geopend en gratis op afspraak te bezoeken in het weekend van 30 september en 1 oktober, tussen 11.00 en 17.00 uur. Rekening houdend met de bewoners van het Papageno Huis en het exclusieve karakter van de expositie, vraagt de organisatie geïnteresseerden zich voor een bezoek in het open weekend aan te melden middels een e-mail naar peter@creativeart.company.

Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Een deel van de verkoopopbrengst van de expositie wordt door Verkade gedoneerd aan het Papageno Huis.


Meer nieuws

Laren Overig