'Uitzonderlijke' gemeentespeld voor Jan Müller

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Hilversum.

Na het opspelden van de bijzondere gemeentespeld volgde een knuffel tussen burgemeester Pieter Broertjes en Jan Müller, vertrekkend algemeen directeur van Beeld en Geluid. Bij zijn afscheid donderdagavond in het archief/museum werd Müller verrast met deze blijk van waardering.

Voor deze gemeentespeld hebben de burgemeester en wethouder Wimar Jaeger een uitzondering moeten maken. De afspraak is dat Hilversum maximaal vijf gemeentespelden per jaar uitreikt. Daar zat Hilversum al aan. Wouter de Wild kreeg deze eer postuum in januari. Sytze Jan Haenen (maart), Jacques van Rooijen , het echtpaar Renou en Fons Gennisse (allen in april) volgden.

Interactief

Maar de zesde gemeentespeld van 2017 kwam er. Daarvoor heeft Müller sinds zijn aantreden als algemeen directeur in april 2009 teveel betekend. "Onder zijn leiding is dit instituut uitgegroeid tot een van de belangrijkste mediabedrijven van Hilversum. Vele mensen weten de weg te vinden naar dit interactieve instituut, waarbij de bezoekers zestig jaar televisie en radio beleeft", aldus Broertjes.

Persmuseum

Onder zijn leiding maakte Beeld en Geluid de transitie door van analoog naar digitaal archief. Verder heeft Müller zich onder meer ingezet voor de realisatie van de Hilversum Media Campus en is het Persmuseum nu onderdeel geworden van Beeld en Geluid.

Canberra

Het vliegtuig wacht. Müller vertrekt namelijk naar Australië. Hij gaat aan de slag in Canberra, waar hij algemeen directeur wordt van Natioanel Film and Sound Archive. Ofwel: het nationaal audiovisueel archief van Australië.

Bron: Hilversums Nieuws


Meer nieuws

Hilversum Media