Streekbezoek koningspaar aan Eemnes

Eemnes.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober een streekbezoek aan Eemland. Zij doen onder meer Eemnes aan.

Tijdens het bezoek staat het stroomgebied van de rivier de Eem centraal, een gebied waarin dorpen en steden van verschillende grootte en karakter omgaan met veranderingen in de streek.

In gemaal Eemnes spreekt het koningspaar met boeren uit de Eempolder over het agrarisch bedrijf en de uitdagingen rond natuurbeheer en duurzaamheid. Het voormalig stoomgemaal dateert uit 1880 en nam de rol over van de watermolen waarmee vanaf 1791 de Eemnesser polder werd drooggelegd. Het functioneert nu als elektrisch gemaal. De koning en de koningin steken daarna per veerpont de Eem over naar Eemdijk in de gemeente Bunschoten.

In het Eemland groeit het inwoneraantal, breidt de stad Amersfoort uit naar het platteland en staan landbouw en bedrijvigheid voor economische en maatschappelijke uitdagingen. De Eem stroomafwaarts volgend van Amersfoort tot aan het Eemmeer, bezoekt het koppel de gemeenten Amersfoort, Soest, Eemnes en Bunschoten.

Het streekbezoek wordt afgesloten met een wandeling door de museumhaven van Spakenburg naar Scheepstimmerwerf Nieuwboer.

Bron: BELNieuws.nl


Meer nieuws

Eemnes Algemeen