10.000 mensen tegen sluiting ziekenhuis Tergooi Blaricum

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Blaricum.

De Tweede Kamer heeft gisteren 10.000 handtekeningen gekregen van de actiegroep 'Tergooi Blaricum moet open blijven'. Het ziekenhuis gaat dicht als het aan de bestuurders ligt. Dit zorgt ervoor dat het ziekenhuis in Hilversum de enige wordt in de regio. Maar daar zijn heel veel mensen het niet mee eens.

De 88-jarige Els Snel komt zelf vaak in het ziekenhuis in Blaricum en is daarom zelf in actie gekomen en ze heeft ruim 500 handtekeningen ingezameld. "Dan moeten we helemaal naar Hilversum toe en dat is voor ons als ouderen vreselijk moeilijk", vertelt Els.

Lees ook: Protest tegen sluiting Tergooi Ziekenhuis: "We willen niet naar een zorgfabriek in Hilversum" op http://www.nhnieuws.nl.

Tergooi Blaricum en Hilversum worden samengevoegd tot een groot zorgcentrum in Hilversum. "Je kunt je voorstellen als je op twee plaatsen een half ziekenhuis hebt dat dat voor veel overdrachtsmomenten zorgt en dat is voor de kwaliteit van de zorg niet goed", zo vertelt bestuurder Hans den Hollander.

Mevrouw Snel hoopt dat de handtekeningen die vandaag worden aangeboden aan de Tweede Kamer daar nog verandering in kunnen brengen. "Houd alsjeblieft Blaricum open, want waarom moet het allemaal zo groot en ver weg voor ons."

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)


Meer nieuws

Blaricum Gezondheid