Broertjes sluit opnieuw 'foute' horecazaak

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Hilversum.

Opnieuw moet een horecagelegenheid in Hilversum van burgemeester Pieter Broertjes de deuren sluiten. Dit keer gaat het om de Ki-Bar aan de Larenseweg, tegenover het station.

De huidige eigenaar zou namelijk geen vergunning hebben, is de uitleg. En dat moet wel. Twee weken terug al stelde Broertjes de exploitant van zijn voornemen op de hoogte. De exploitant ging daartegen in beroep, maar tevergeefs.

De gemeente laat weten dat er geen vergunning werd verleend aan een nieuwe eigenaar, die de zaak wilde overnemen. De verkoop ging daarom niet door en de huidige eigenaar van de Ki-Bar is het bedrijf vervolgens opnieuw gaan exploiteren, zonder de benodigde vergunning.

Een toezichthouder van de gemeente constateerde op 5 september 2017 vervolgens dat de horecagelegenheid open was voor bezoekers. De exploitant heeft zes weken de tijd bezwaar in te dienen tegen het besluit van de burgemeester.

Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Als de eigenaar wil voorkomen dat het besluit in werking treedt, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, dan kan hij aan de rechter een voorlopige voorziening (schorsing) vragen.

Het is niet de eerste keer dat Broertjes een tent sluit. Eerder gingen steeds om verschillende redenen Crystal Club aan de Koninginneweg, Let's Get Down bij Gooiland en Club Black Box aan de Neuweg op slot.

Bron: Hilversums Nieuws


Meer nieuws

Hilversum Politiek