Slokker 2e op ranglijst duurzaam hout

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

Slokker Bouwgroep staat op de tweede plaats in de Forest50 van FSC Nederland. Dit jaar bereikte Slokker het inkooppercentage van 96% duurzaam hout en daarmee de tweede plaats.

Vorig jaar bereikte het Huizer bedrijf als snelste stijger al de 8ste plaats en dit jaar werd deze trend doorgezet naar de top van de ranglijst. "Dit laat zien dat met de nodige aandacht de gehele houtinkoop snel te verduurzamen is", aldus het bedrijf.

Toetsen
"We toetsen op het gebruik van duurzaam hout en de communicatie en transparantie daarover. De top-10 doet het goed en weet precies hoeveel duurzaam hout ze toepassen", zegt Roel Nozeman van FSC Nederland.

"Zo zit BAM, de nummer 1, op 98 procent en is Slokker dit jaar flink gestegen. Er is echter een grote middengroep in de bouw die meer zou kunnen doen. Door aandacht aan het onderwerp te geven hopen we dat opdrachtgevers meer druk uit gaan oefenen om duurzame stappen te maken."

Verantwoord Bosbeheer

Slokker was als een van de eerste aannemers in Nederland FSC-gecertificeerd. Twee jaar geleden ondertekende Slokker het Bouw en Hout convenant en sinds dit voorjaar is daar het behalen van het PEFC-keurmerk aan toegevoegd. Verantwoord bosbeheer is van essentieel belang voor een leefbare toekomst.

Volgens Slokker kan de overstap naar duurzaam hout zelfs kostenneutraal worden gemaakt. "Door de efficiëntie in het proces te verbeteren hoeft het gebruik van duurzaam hout niet méér geld te kosten. Bij tropisch hout kan er nog wel een prijsverschil zijn."

Bron: HuizerNieuws.nl


Meer nieuws

Huizen Milieu