GAD blijft plastic gescheiden inzamelen

GAD blijft voorstander gescheiden inzameling plastic

GAD blijft voorstander gescheiden inzameling plastic

Regio.

De GAD blijft plastic apart inzamelen. Dat schrijft de grondstoffen- en afvaldienst in een reactie op recente berichten van Het Centraal Planbureau. Dat becijferde dat het recyclen van plastic weinig milieuwinst oplevert, omdat de afvalbedrijven blijven zitten met grote hoeveelheden plastic van slechte kwaliteit. Uiteindelijk moet dat dan toch worden verbrand.

Volgens de GAD zit het probleem bij de verpakkingsindustrie. Die produceert te veel plastic materialen, zoals de zwarte vleesschaaltjes, chipszakken en sauszakjes, die niet te recyclen zijn. Die horen eigenlijk niet thuis in de oranjebakken.

Vandaar de oproep aan de verpakkingsindustrie om te zorgen voor producten die recyclebaar zijn. “Dan is het voor bewoners gemakkelijker om afval te scheiden en halen wij als inzamelaar kwalitatief betere plastics op,” aldus de GAD.

De organisatie is bang dat stoppen met gescheiden inzamelen een verkeerd signaal is. “Dan is voor de verpakkingsindustrie de prikkel weg om werk te gaan maken van het produceren van goed recyclebaar materiaal.”


Meer nieuws

Regio Overig