Eemnes wil samenwerking met Baarn onderzoeken

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Eemnes.

Eemnes en Baarn gaan de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken. De gemeenten hebben een organisatieadviesbureau opdracht gegeven voor een eerste verkenning. Uitgangspunt daarbij is de bestuurlijke zelfstandigheid van beide gemeenten en een gelijkwaardige samenwerking.

Eemnes werkt nu samen met Laren en Blaricum in de BEL combinatie. Deze samenwerking wil Eemnes zeker voortzetten. Dit geldt ook voor de samenwerking binnen het Sociaal Domein met Laren, Blaricum en Huizen en de overige taken die voor Eemnes binnen de Gooi & Vechtstreek liggen. Op thema's als ruimtelijke ontwikkeling, wonen en verkeer & vervoer is Eemnes echter meer op de Regio Amersfoort in de provincie Utrecht georiënteerd.

Begin november neemt de provincie Noord-Holland een besluit over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. De provincie wil het aantal gemeenten in deze regio terugbrengen tot maximaal drie. Dit besluit kan gevolgen hebben voor Eemnes. Eemnes loopt niet vooruit op de besluitvorming van de provincie, maar bereidt zich wel voor op verschillende mogelijke scenario's. De resultaten van de verkenning worden eind november verwacht.


Meer nieuws

Eemnes Overig