Minder bezoekers Havenfestival door weer

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

Het Havenfestival en E-motionfestival hadden zaterdag te kampen met weergoden die het evenement niet gunstig gezind waren. Daardoor vielen de bezoekersaantallen lager uit dan voorgaande jaren.

Marktmeester Frits Groenewoud klaagt echter niet. Alle standhouders hebben hun best gedaan. "En als je vanaf de Kalkovens door de straat keek met kramen, waren daar de hele dag bezoekers aanwezig. Er is geen stil moment geweest."

Overdekt

Bij de botterwerf had men gerekend op slecht weer en was een deel overdekt met een tentzeil. Daar kon gezellig wat gedronken worden en geluisterd naar een van de shantykoren die daar optraden.

Binnen in de werf zelf was ruimte voor kinderen om te knutselen en van de tafels met materiaal werd veel gebruik gemaakt.

Elektrisch vervoer

Rob Bource, organisator van het E-motion festival waar alles draaide om elektrisch vervoer en duurzaamheid, vond het jammer dat het weer niet zo goed was. Hij heeft heel wat uren in het festival gestopt.

"Wel zijn de mensen die gekomen zijn enthousiast. Die kwamen gericht kijken naar wat er allemaal op dit gebied te bekijken was. Van Tesla tot Fiat en van fiets tot motor. Tegenwoordig kan er meer."

Bron: HuizerNieuws.nl


Meer nieuws

Huizen Overig