Jongen (7) gewond na val in gat naast schoolplein

Hilversum.

Michanou Stephens schrok zich vanmiddag wild toen haar 7-jarige zoontje Guillaume na het buitenspelen binnenkwam met onder andere een enorme schram in zijn nek. De jongen was op het schoolplein van een basisschool over een muurtje geklommen en was daarachter in een groot gat gevallen.

Het gat naast het plein van basisschool De Dubbeldekker zit er al twee weken, laat Michanou weten aan NH Nieuws. "Er stond eerst een ondergrondse container, maar die is in de fik gestoken door hangjongeren. De school is al anderhalve week aan het bellen met de gemeente om er iets aan te doen, maar er is helemaal niks gebeurd."

Michanou is verbolgen over de in haar ogen nalatigheid van de gemeente. "Echt schandalig. Guillaume heeft mazzel gehad dat het nog op deze manier is afgelopen. Er ligt zoveel troep in dat gat, ijzer en houten balken. Het had veel erger kunnen zijn."

Afzetting

Inmiddels staat er een afzetting om het gat, iets wat Michanou erg verbaast. "De gemeente heeft pas iets gedaan toen ik een foto van Guillaumes gezicht op Facebook had gezet. Dat kon toen ineens dus wel. Maar dit is geen oplossing. Het moet dichtgemaakt worden, of er moet een nieuwe container komen."

Guillaume zelf is gelukkig weer een beetje bijgekomen van de schrik. Aan zijn val heeft hij een grote wond in zijn nek, een schram op zijn kin en een schram op zijn oor overgehouden. "Het gaat wel weer wat beter. Het doet niet meer zoveel pijn als eerst", zegt hij daarover. "Voorlopig klim ik niet zo snel meer over een muurtje heen."

Bron: NH Nieuws (mediapartner van 6FM).


Meer nieuws

Hilversum Overig