Hilversumse slaags met hangjeugd

Volgens buurtbewoners hangen er regelmatig jongeren rond op de De Kleine Drift (Foto: Google Streetview)

Volgens buurtbewoners hangen er regelmatig jongeren rond op de De Kleine Drift (Foto: Google Streetview)

Hilversum.

Afgelopen week is een onderneemster aan de Kleine Drift in Hilversum slaags geraakt met een aantal hangjongeren.

Gilly Emanuels (37), eigenaar van ijssalon en Surinaams eethuis ’t Perronnetje aan de Kleine Drift in Hilversum, werd donderdag uitgescholden met racistische leuzen en bekogeld met een mandarijn toen ze met haar 3-jaar oude zoontje haar winkel binnenging. In een vlaag van woede ging ze de het groepje jongens te lijf met een bezem. Er werd over en weer gescholden en geduwd, en één van de jongens werd geraakt met de bezemsteel.

Als de door een buurtbewoner gealarmeerde politie arriveert zijn de partijen al uit elkaar. Er zijn geen arrestaties verricht, zegt de politie. Wel hebben de jongens aangifte gedaan tegen Emanuels. De onderneemster stapt vandaag naar de politie om zelf aangifte te doen.

Ook andere ondernemers en bewoners van de straat zijn de raddraaiers zat. Bij een aantal winkels ging al een steen door de ruit. "Een groep van zo’n 20 tot 25 jongeren haalt rotzooi uit. Wietzakjes op de grond, troep, brandende peuken door mijn brievenbus. Boven de zaak wonen mensen, je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt," vertelt een buurtbewoner aan de Gooi- en Eemlander.

Afgelopen weekend kon de politie nog niet reageren op deze zaak. Wel is de politie de afgelopen twee jaar al verschillende keren gebeld en buurtbewoners en ondernemers hebben inmiddels overleg gehad met de gemeente.

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws

Hilversum Overig