Wilde politie-achtervolging in Huizen

Twee weken geleden crashten de verdachten van een soortgelijke plofkraak op het Anne Frankplein in Utrecht. Foto: <a href="http://www.koenlaureij.nl/">Koen Laureij</a>.

Twee weken geleden crashten de verdachten van een soortgelijke plofkraak op het Anne Frankplein in Utrecht. Foto: Koen Laureij.

Huizen.

De politie heeft in de vroege maandagochtend van 7 augustus na een wilde rit dwars door Huizen een auto op de Blaricummerstraat tot stilstand weten te dwingen. De agenten benaderden de auto met getrokken vuurwapens en hebben de inzittenden aangehouden. Het gaat om man van 27 jaar uit Utrecht en een 25-jarige Zaandammer. Zij worden verdacht van het plegen van een plofkraak eerder die nacht bij een bank in het Duitse Emsdetten, ongeveer 50 kilometer van Enschede.

De achtervolging begon in het oosten van het land door een landelijke politie-eenheid. De vluchters reden via de A1 richting Amsterdam. Bij de afslag Huizen/Blaricum ging de wagen van de snelweg af. Vanaf daar nam de politie van Huizen deel aan de achtervolging.

De zogenaamde Audi-bende pleegde eerder soortgelijke plofkraken in Nederland maar lijkt het werkterrein te verleggen naar Duitsland. Onlangs eindigde een wilde achtervolging na een kraak in Wesel nog met een crash in Utrecht.


Meer nieuws

Huizen Overig