Raadspodium Havenstraat 12 oktober

De raad laat zich informeren over dit stuk Havenstraat (Foto: HuizerNieuws/Bob Awick)

De raad laat zich informeren over dit stuk Havenstraat (Foto: HuizerNieuws/Bob Awick)

Huizen.

Het raadspodium over de Havenstraat wordt 12 oktober gehouden in het gemeentehuis en start om 20.00 uur. Maarten Hoelscher van de PvdA, de partij die het voorstel hiervoor indiende, mag de bijeenkomst voorzitten. Tijdens het raadspodium krijgen de gemeenteraadsleden informatie aangeboden over een onderwerp, in dit geval wat er mogelijk zou zijn met het deel van de Havenstraat tussen de Krachtcentrale en de hoek met de Rokerijweg.

Dit gebied is nu nog van BNI, dat het wil verkopen. Vanuit de samenleving zijn er plannen om er een cultuureiland van te maken, met eventueel het Huizer Museum en de bibliotheek. De meerderheid van de gemeenteraad stemde met het raadspodium in, als BNI daar bij aanwezig zou zijn en dat is nu geregeld.

"De gemeente speelt hier op zich geen rol in", zegt Hoelscher. "De raad kan wel kijken wat er nodig is om het mogelijk te maken, bijvoorbeeld als het gaat om het bestemmingsplan." "Nu is er de mogelijkheid om iets moois te maken van het gebied en er zijn al veel mooie dingen voortgekomen in Huizen door particuliere initiatieven. Dit kan er ook een zijn."

Hoelscher hoopt dat het gemeentehuis die avond vol zal zitten. "Er is voor inwoners ook gelegenheid om mee te luisteren of deel te nemen. Dan zijn zij er ook al vroeg bij betrokken." Wie deel wil nemen, moet zich wel van te voren melden bij de griffie.

Bron: HuizerNieuws.nl


Meer nieuws

Huizen Overig