Veroordelingen voor twee babbeltrucs in Hilversum

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Hilversum.

De rechtbank in Lelystad heeft een 26-jarige vrouw en een 32-jarige man veroordeeld die met een babbeltruc hebben geprobeerd in Hilversum een hoogbejaarde man in zijn huis te beroven.

De man moet vier maanden zitten, de vrouw negen maanden, omdat ze eerder een andere bejaarde met een babbeltruc beroofde.

De vrouw deed zich eerder dit jaar voor als medewerkster van het Rode Kruis die vragen wilde stellen over de bevrijding. Tijdens het gesprek wist ze op slinkse wijze haar partner het huis binnen te smokkelen. Het slachtoffer vertrouwde het niet en betrapte de insluiper. De politie kon even later beide verdachten aanhouden.

Bij de eerdere diefstal vertelde de vrouw een oudere man die in de tuin bezig was dat haar kat was weggelopen, mogelijk in zijn tuin. Na tien minuten samen zoeken liep de bejaarde man naar binnen en hoorde iemand van de trap afkomen. Hij pakte de insluiper bij de pols, maar werd toen zelf hardhandig aangepakt. De onbekend gebleven man ging naar buiten en liep samen met de vrouw weg.

De vrouw werd ook verdacht van een derde poging tot diefstal, maar omdat niet met zekerheid was vast te stellen dat ze daaraan schuldig was, en sprak de rechtbank haar daarvan vrij.

De officier van justitie had ook geëist dat de rechter haar een gebiedsverbod zou opleggen voor alle bejaardencomplexen en seniorenwoningen, maar de rechtbank vindt deze ruim geformuleerde maatregel in deze zaak vooralsnog niet passend en bovendien praktisch moeilijk te handhaven.

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws

Hilversum Overig