Uitreiking eerste jaarprogramma VO

De uitreiking van het eerste programma

De uitreiking van het eerste programma

Regio.

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum werkt samen met het voortgezet onderwijs in Huizen en Laren om het plezier in lezen van jongeren te vergroten. Dat is belangrijk omdat lezen een positief effect heeft op de woordenschat, spelling en grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Wie meer plezier heeft in lezen, doet het vaker en wordt daardoor beter in taal en daarmee ook beter op school.

Elk jaar maakt de bibliotheek een brochure met de projecten die ze samen met het voortgezet onderwijs kan uitvoeren. Op donderdag 20 juli reikte Theo van Treeck, contactpersoon van de bibliotheek, het eerste exemplaar uit aan docent Nederlands Ellèn van Welt en twee leerlingen van de Scholengemeenschap Huizermaat in Huizen.

Deze school heeft literatuuronderwijs en leesbevordering hoog in het vaandel staan en maakt al jaren gebruik van de producten en diensten van de bibliotheek.

Voor het volgende schooljaar hebben de docenten Nederlands van de Huizermaat en de bibliotheek de plannen al gesmeed: bezoeken van de schrijvers Özcan Akyol en Natasza Tardio , deelname aan Literatour, de Boekenweek voor jongeren en de voorleeswedstrijd Read2Me!


Meer nieuws

Regio Overig