Reddingboot uit Huizen redt gwonde vrouw

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

Zaterdag 8 juli rond 03.00 hebben reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Huizen eerste hulp verleend aan een vrouw die levensgevaarlijk gewond geraakt is aan boord van een boot op het IJmeer. De vrouw is vervoerd naar de haven van Muiden en vanaf daar overgebracht naar een academisch ziekenhuis in Amsterdam.

Een eerste reddingboot is na de melding rond 03.00 uur direct richting het IJmeer gevaren en had na enig zoeken de boot met aan boord de vrouw gevonden. Zij bleek zich gesneden te hebben aan glas en had daarbij een slagaderlijke bloeding opgelopen aan haar pols. Een man die ook aan boord was heeft de wond zo goed mogelijk geprobeerd dicht te drukken. Desondanks was het bloedverlies aanzienlijk. De bemanning van de reddingboot heeft eerste hulp verleend.

Een tweede reddingboot voerde ambulancepersoneel aan. De situatie van de vrouw is verder gestabiliseerd waarna de vrouw door de reddingboot is afgevoerd naar de haven van Muiden. Daar is zij per ambulance naar het ziekenhuis.


Meer nieuws

Huizen Overig