Overeenstemming overname Crailo

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Regio.

De colleges van Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben in beginsel overeenstemming bereikt met de provincie Noord-Holland over de voorwaarden voor de overname van het Crailo-terrein. Dat meldt NH Nieuws.

Begin dit jaar werd bekend dat de partijen bereid zijn het voormalig militair terrein Crailo samen te ontwikkelen. De afgelopen maanden zijn de gemeenten over de koop met de provincie in gesprek geweest en hebben ze zorgvuldig gekeken naar de voorwaarden, waaronder de aankoopprijs en betalingscondities.

De gemeenten willen er een duurzame, energieneutrale, gasloze en groene woonwijk realiseren met ruimte voor sociale woningbouw. Omdat Crailo goed bereikbaar is, is het ook aantrekkelijk voor bedrijven. In het zuidelijk deel van het terrein komt een natuurstrook, die aansluit op het ecoduct over de A1 en het Goois Natuurreservaat.

Crailo was vroeger een militair oefenterrein en was vervuild met onder andere oude explosieven. De provincie kocht het tien jaar geleden van het Rijk en heeft het de afgelopen jaren geschikt gemaakt voor bouwactiviteiten door de bodem te saneren, de explosieven te verwijderen en oude gebouwen te slopen. Verder heeft de veiligheidsregio er jarenlang geoefend met de brandweer en zijn er vluchtelingen opgevangen.


Meer nieuws

Regio Overig