Eerste kinderburgemeester in spotlights

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Hilversum.

De kinderburgemeester van Hilversum vindt het gaaf om volop in de spotlights te staan. De 11-jarige Willemijn de Groot gaat de boeken in als de eerste kinderburgemeester van Hilversum. Komende woensdag wordt zij officieel geïnstalleerd.

Ze geeft toe dat de politiek wel een beetje saai kan zijn, maar aan de andere kant is het toch ook wel heel leuk om het komende jaar de kinderburgemeester van Hilversum te zijn. "Vooral mijn vriendinnen vinden het heel stoer", zegt Willemijn de Groot.

Begin dit jaar maakte de gemeente Hilversum bekend een kindergemeenteraad en -burgemeester - steeds voor één jaar - in het leven te willen roepen. Verschillende scholen zouden daarvoor worden benaderd. Doel is om kinderen meer te betrekken bij het gemeentebestuur. Zij denken actief mee wat anders en beter kan in hun wijk of straat.

De Groot gaat na de zomervakantie naar groep 8 van de Gooise Daltonschool in de Hilversumse Meent. Toen haar school het bericht van de gemeente over de kindergemeenteraad ontving, was zij meteen enthousiast. Uiteindelijk mochten zij en nog een klasgenoot haar school vertegenwoordigen in de nieuwe raad. De twaalf kinderen die samen de kindergemeenteraad vormen, kozen vervolgens De Groot als hun burgemeester.

"Het is wel een beetje eng, maar niet heel spannend", kijkt De Groot alvast vooruit. "Het is vooral leuk. Ik kan een groep leiden", zegt zij vol vertrouwen.

Bron: http://www.hilversumsnieuws.nl

Fragment

Zaterdag 08 juli 2017 uitgezonden in 6FM Zaterdag

Meer over dit fragment


Meer nieuws

Hilversum Overig