Lichte stijging hulpvragen voedselbank Huizen

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

De hulpaanvragen bij De Voedselbank Gooi & Omstreken zijn in 2016 in de regio gedaald. Dat schrijft Huizer Nieuws. Er zijn in totaal minder cliënten dan in 2015, na een forse groei in met name 2011 en 2012. Huizen breekt met deze trend. Hier was een lichte toename van aanvragen in 2016.

In de hele regio maakte totaal 928 cliënten gebruik van de voedselbank vorig jaar en in 2015 waren dat er nog 993. In Huizen 81, terwijl dit er in 2015 nog 77 waren.

Inloopspreekuur
Een mogelijke verklaring voor de lichte stijging is volgens de voedselbank het opstarten van een inloopspreekuur in Huizen in de Draaikom.

"Het aantal mensen dat zelf rechtstreeks contact opneemt met de voedselbank voor een pakket wordt steeds minder. Nog slechts 6% van het aantal nieuwe cliënten is via deze weg naar de voedselbank verwezen; in 2011 was dit nog 21%."

Intaketeam
"In Huizen is daarom in september 2016 een inloopspreekuur gestart door het ambulante intaketeam dat door de voedselbank kan worden ingeschakeld. In Hilversum en Weesp zijn al langer inloopspreekuren van dit team", aldus het verslag.

Bron: HuizerNieuws.nl


Meer nieuws

Huizen Overig