Raad wil festivals behouden

De raad wil het Havenfestival behouden

De raad wil het Havenfestival behouden

Huizen.

De gemeenteraad van Huizen heeft wethouder Marlous Verbeek laten weten dat zij zowel het Havenfestival als het Oldtimer Festival kernevenementen vindt en dat deze voor Huizen behouden zouden moeten blijven. Dat meldt Het HuizerNieuws.
De raad had woensdag 28 juni een 'opiniërende' discussie over het subsidiebeleid van de gemeente. Hierin was de subsidie voor de twee evenementen die op dezelfde dag plaatsvinden op 0 euro gezet.

"Laten we duidelijk zijn. Als dat gebeurt gaat het Havenfestival niet door", zei Frans Kolk die namens de Stichting Huizer Botters, organisator van het Havenfestival, insprak. "Wij zijn vol verbijstering dat dit succesvolle evenement zo om zeep wordt geholpen. En daar neem ik het Oldtmer Festival Huizen als succesvol evenement maar in mee."

De raadsleden waren het er eigenlijk allemaal wel over eens dat het Havenfestival en het Oldtimer Festival net als de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en de Huizerdag kernevenementen zijn en dus op subsidie zouden moeten rekenen. De wethouder komt in het najaar met een definitief plan.


Meer nieuws

Huizen Overig