Ruil een tegel in voor een gratis vlinderstruik

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

Op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur houdt Operatie Steenbreek Huizen een tegelinruilactie bij Tuincentrum Rebel. Inwoners kunnen een tuintegel inleveren voor een gratis vlinderstruik (zolang de voorraad strekt). Operatie Steenbreek Huizen zet zich in voor meer groene tuinen in Huizen.

Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast zijn er vaker zwaardere regenbuien. In een versteende tuin spoelt 85% van het water op straat direct het riool in. Een groene tuin zorgt ervoor dat het regenwater direct in de bodem wordt opgenomen. Dit zorgt voor minder wateroverlast op straat. Daarnaast zorgt een groene tuin ook voor meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

De gemeente Huizen doet sinds begin dit jaar mee met de landelijke campagne ‘Operatie Steenbreek’. Het doel van deze actie is het tegengaan van verstening in de tuin. Dat doet de gemeente door inwoners bewust te maken van de nadelige gevolgen van een versteende tuin. Denk hierbij aan meer wateroverlast op straat en minder biodiversiteit.


Meer nieuws

Huizen Overig