Zuidvogels promoveert naar hoofdklasse

Advertentie

Ligterink en De Wit

Hier adverteren?

Huizen.

Zuidvogels heeft voetbalhistorie geschreven. Na 16 jaar in de 1e klasse te hebben gespeeld is de ploeg zaterdag 3 juni gepromoveerd naar de hoofdklasse. In Emmeloord werd met 1 - 0 gewonnen van Flevo Boys. In de eerste wedstrijd in Huizen was de ploeg van coach Juan Fernandez Coto ook al de sterkste. Vorige week zaterdag werd het 2 – 0.

Zuidvogels kwam deze competitie flitsend uit de startblokken. De ploeg pakte de 1e periodetitel en verdiende daarmee een ticket voor de nacompetitie. Na een mindere periode kwam er een overtuigende eindsprint, maar het kampioenschap van de 1e klasse A was net niet haalbaar.

Daarna volgde de 1e ronde van de nacompetitie. Deze tussenronde bestond uit een halve competitie met 4 ploegen die Zuidvogels winnend afsloot. De finale was vervolgens de tweekamp tegen Flevo Boys, met als resultaat dat de ploeg volgend seizoen in de hoofdklasse speelt.Het is dubbelfeest bij Zuidvogels, want het damesteam promoveerde naar de 2e klasse.

Leuk detail: ook Huizen speelt na degradatie uit de 3e divisie volgend seizoen in de hoofdklasse. Dit betekent dat de voetballiefhebbers weer kunnen uitkijken naar een echte Huizer derby.


Meer nieuws

Huizen Overig