Huizermaat en Comenius KNAW-toppers

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Regio.

Leerlingen (6 VWO) van scholengemeenschap Huizermaat in Huizen en het Comenius College in Hilversum maakten twee van de twaalf beste profielwerkstukken van Nederland. Dat meldt De Gooi- en Eemlander. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen beoordeelde dit jaar 324 profielwerkstukken van 166 scholen.

De winnaars van de KNAW Onderwijsprijs worden 13 juni in Amsterdam bekendgemaakt.De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs voor hun eerste collegejaar, de docenten een masterclass en de scholen een plaquette.

Een van de genomineerden is Huizermaat-leerling Avigal Wildschut (docent: Josje Visser). Zij onderzocht en organiseerde een muziekevenement voor asielzoekerskinderen in Nederland waarbij muziek effectief wordt ingezet ter verbetering van hun gemoedstoestand.

De kritische Eva Bon en Margot Preesman (docent: Sean Keller) hebben hun eigen school - het Comenius College in Hilversum - onder de loep genomen door te onderzoeken of het predicaat ‘Excellente School’ het voortgezet onderwijs verbetert.

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws

Regio Overig