Veel meer namen op herdenkingsmonument

Het Herdenkingsmonument in Huizen

Het Herdenkingsmonument in Huizen

Huizen.

De gemeente Huizen heeft de namen bekend gemaakt van de oorlogsslachtoffers die een plaats krijgen op het monument aan het Prins Bernardplein. Op dit moment staan er 5 namen op. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er 38 aan worden toegevoegd.

Het afgelopen jaar heeft Huizen veel onderzoek gedaan naar deze aanvullingen. Dit heeft een overzicht opgeleverd van ontbrekende namen. Het uitgangspunt was 'ruimhartigheid'. Er is gekeken of de personen in Huizen verbleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit kon een officieel woonadres zijn of een onderduikadres.

Op dinsdag 30 mei publiceert de gemeente de lijst van namen op huizen.nl/herdenkingsmonument. Het overzicht komt ook in de Omrooper te staan. Mocht die publicatie leiden tot reacties, dan kijkt de gemeente ook daar zorgvuldig naar.

Met het onderzoek en het compleet maken van de namenlijst wil de gemeente dat elk Holocaustslachtoffer herdacht kan worden. De komende tijd gaat gekeken worden naar de vormgeving van de aanvullende namen voor dit monument. Het streven is onthulling in het voorjaar van 2018.


Meer nieuws

Huizen Overig