Hart van Huizen verbaasd over uitkomsten parkeeronderzoek

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Huizen.

De winkeliersvereniging Hart van Huizen plaatst kritische kanttekeningen bij het onlangs door de gemeente gehouden parkeeronderzoek. Daaruit zou blijken dat de parkeerproblemen in het centrum wel meevallen. Op piekmomenten lag de bezettingsgraad op de onderzochte terreinen tussen de 50 en 60%.

De kritiek richt zich allereerst op de acceptabele afstand van maximaal 600 meter tussen winkel en parkeerplaats. Hart van Huizen vindt zo’n afstand voor bezoekers met een volle tas te ver. Bovendien kan bij alle concurrerende centra zoals Oostermeent, Holleblok en Lidl dichterbij worden geparkeerd.

Hart van Huizen noemt AH, Blokker, Hema en de parkeerplaats bij sportschool Rebel de plekken waar de zaterdagse consument zijn auto zet.Op die locaties ligt de bezettingsgraad op de door de gemeente aangegeven piekmomenten tussen de 70 en 90%. Over die piekmomenten zijn de meningen overigens ook verdeeld. Volgens Hart van Huizen ligt de grootste drukte op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 en tussen 14.00 en 16.00.

“Daarom is dit onderzoek ongeschikt om te dienen als serieus stuk om mee te worden gewogen bij de bouwplannen in het Keucheniusgebied,” aldus Hart van Huizen.


Meer nieuws

Huizen Overig