Meentamorfose adopteert Norma Cruz

Materialen voor kaarten en leuke dingen voor vrouwen en kinderen in Guatemala

Materialen voor kaarten en leuke dingen voor vrouwen en kinderen in Guatemala

Huizen.

De groep Huizen van Amnesty International heeft Norma Cruz uit Guatemala geadopteerd. Regelmatig worden vanuit Huizen brieven geschreven aan de desbetreffende autoriteiten, met als doel vrouwenrechten in Guatemala beter te laten respecteren, schuldigen van seksueel geweld op te sporen en te vervolgen en Norma Cruz en haar stichting afdoende te beschermen.

Norma Cruz ondersteunt vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Zij heeft zo’n 10 jaar geleden de stichting “Sobrevivientes” opgericht. Dat betekent letterlijk vertaald “de overlevenden”. Deze stichting biedt tijdelijke opvang aan getroffen vrouwen, vaak met hun kinderen, helpt hen met het doen van aangifte en biedt juridische hulp.

In het verleden is Norma verschillende keren met de dood bedreigd. Dankzij haar internationale bekendheid heeft de regering van Guatemala zich genoodzaakt gezien haar politiebescherming te geven.

Norma Cruz krijgt nu ook vanuit het wijkcentrum Meentamorfose een aantal keren per jaar een persoonlijke steunbetuiging. Op vrijdag 26 mei brachten Chris van de Runstraat en Janny Bakker namens Amnesty Huizen een doos met handwerkmaterialen bij het wijkcentrum. Die worden gebruikt om zelfgemaakte kaarten naar Norma Cruz te sturen.


Meer nieuws

Huizen Overig