Erepenning voor Antoinetty van den Brink

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Laren.

Antoinetty van den Brink heeft de erepenning van de gemeente Laren gekregen. Zij krijgt deze onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor de Laarder gemeenschap, met name op het gebied van geschiedenis en kunst. Burgemeester Elbert Roest reikte haar de erepenning uit op zaterdag 20 mei tijdens de opening van de tentoonstelling over Erfgooiers in Boerderij Lindenhoeve.

Antoinetty van den Brink-Witte was van 2009 tot 2017 voorzitter van de Historische Kring Laren. Vanaf dag één was ze de drijvende kracht achter deze stichting die de geschiedenis van Laren bestudeert en etaleert. Ze was een ‘bevlogen voorzitter, een mensenbinder met een niet aflatende betrokkenheid en inzet’.

In 2009 schreef zij het boek ‘Wortels in Laren: De bomen van een schildersdorp’. En een jaar later verscheen het boek ‘Door de wol geverfd. Weverijen in Laren’ dat zij samen met de heren Joosen en Koetsier schreef. Naar aanleiding van het verschijnen van dit laatste boek organiseerde zij tentoonstellingen over spinnen en weven in Laren.

Antoinetty van den Brink vindt het belangrijk om de geschiedenis van Laren door te geven aan de volgende generaties. Ze gaf jarenlang les op scholen, zoals onlangs nog de les ‘Wonderen in Laren’ op De Gooische School. ‘Een absoluut hoogstandje’ was wel de oude kast- of schuilkerkaltaar met de beschermheilige van Laren. Zij speelde het klaar om het altaar te restaureren en terug te halen van Museum Hilversum naar het Raadhuis van Laren.


Meer nieuws

Laren Overig