Regio voelt zich gezonder dan rest van Nederland

 Eric van der Want (l) krijgt eerste resultaten van onderzoeker René Stumpel. Foto: RGV

Eric van der Want (l) krijgt eerste resultaten van onderzoeker René Stumpel. Foto: RGV

Regio.

Volwassenen en ouderen in de regio Gooi en Vechtstreek voelen zich gezonder en hebben minder beperkingen door problemen met gezondheid dan de overige Nederlandse bevolking. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek. Dat is in het najaar van 2016 uitgevoerd onder 22.000 inwoners.

Volwassenen roken minder. Het alcoholgebruik is hoger dan landelijk en één op de 10 inwoners heeft last van ernstig overgewicht. Dat is landelijk gezien het laagst.Ruim een derde van de volwassenen en bijna de helft van de ouderen is min of meer sociaal eenzaam. Toch is ook dit lager dan landelijk. Vergeleken met het vorige onderzoek in 2012 ontvangen ouderen minder hulp en geven zij vaker aan behoefte te hebben aan extra zorg.

De Hilversumse wethouder Eric van der Want nam het rapport in ontvangst. Hij is voorzitter van het regionale portefeuillehouder overleg sociaal domein. “Dit onderzoek biedt een schat aan informatie over diverse gezondheids- en leefstijlthema’s van de inwoners in de regio Gooi en Vechtstreek. Deze data vormen een belangrijke basis voor integraal beleid en intensieve samenwerking van gemeenten en instellingen, “zei hij.


Meer nieuws

Regio Overig