Larense straat wil parkeervergunningen

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Laren.

De bewoners van Bij den Toren zijn de parkeeroverlast in hun straat zat. Zij willen vergunningparkeren invoeren in hun buurt. Om hun eis kracht bij te zetten hebben zij dertien handtekeningen ingediend. Dat meldt Het BelNieuws.

"Dat zijn alle adressen aan deze straat", zegt bewoner Marcel Siers namens hen. De bewoners kunnen zelf hun auto niet meer kwijt in de straat, omdat het personeel van de plaatselijke middenstand hier de wagen parkeert. "Ik ken ze allemaal", vervolgt Siers. "En ik heb ze ook al verschillende keren gevraagd om de auto op het parkeerterrein achter Singer te zetten waar meer ruimte is. Helaas, ze vertikken dat omdat het iets verder lopen is."

Ook heeft de buurt parkeeroverlast van het winkelend publiek en bezoek van omliggende straten. De blauwe zone houdt halverwege de straat op, maar in een uitbreiding daarvan gelooft Siers niet. “Alleen het invoeren van parkeren met vergunning kan de oplossing brengen.”

Wethouder Verkeer Ton Stam geeft in een reactie aan dat Laren geen parkeervergunningensysteem kent en dat de invoering daarvan niet eenvoudig 'even' te doen is. De wethouder heeft de buurtbewoners inmiddels uitgenodigd voor een gesprek.


Meer nieuws

Laren Overig