Huizen financieel gezond

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Huizen.

Huizen houdt dit jaar 5 miljoen over. Dat blijkt uit de jaarrekening die het college heeft gepresenteerd. Bij het opstellen van de begroting was rekening gehouden met een voordelig resultaat van 2,9 miljoen. De meevaller komt voornamelijk door lagere lasten binnen het sociale domein.

Wethouder financiën Janny Bakker: “De jaarrekening 2016 geeft opnieuw aan dat Huizen zijn zaken ook in financieel opzicht op orde heeft. We geven geen geld uit als we dat niet hebben en we investeren uitsluitend met geld dat we eerst gespaard hebben. De uitkomst geeft aan dat onze investering in voorzieningen op sociaal en fysiek terrein preventief werkt en duurdere oplossingen achteraf voorkomt.”

Het college benadrukt dat het overnemen van taken van het Rijk in het sociaal domein ook in 2016 een grote impact heeft gehad op de organisatie en de begroting van de gemeente. Daarnaast somt het college een rijtje zaken op die ook in 2016 zijn gerealiseerd, zoals 10% OZB korting, aanleg wateropslagbuffers, overschakelen op LED-verlichting en de uitwerking van de ontwikkeling van het hoofdwinkelcentrum.

De raad behandelt de jaarrekening op 6 juli.


Meer nieuws

Huizen Overig