Tomingroep huurt Oost-Europese arbeiders in

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Regio.

De Tomingroep blijkt met regelmaat Oost-Europese arbeiders in te huren om de sociale werkplaats draaiende te houden. Dat meldt Het HuizerNieuws. Er is volgens directeur Frans Oskamp onvoldoende geschikte aanbod vanuit de regiogemeenten. Vanuit de politiek is met verbazing op dit nieuws gereageerd.

Bij de Tomingroep kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag. Dit moet voor die mensen de kans op een reguliere baan vergroten. Sinds enkele jaren zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van deze doelgroep.

Maar ergens gaat er iets mis. Het lukt de Tomingroep niet de geschikte thuiszitters te bereiken en er zijn wel afspraken over de productie. Directeur Frank Oskamp zegt tegen Nieuwsuur: "Het is zonde van de mogelijkheden, maar we hebben nu eenmaal een taak die we moeten uitvoeren."

Vanuit de politiek wordt met verbazing gereageerd op het nieuws. De Hilversumse wethouder Arjo Klamer: "Hoe kan dit? We moeten mensen naar werk begeleiden en dit kan niet." Als de doorstroming van thuiszitters naar de arbeidsmarkt stagneert, lopen de kosten voor de gemeenten op die de uitkeringen moeten betalen.”


Meer nieuws

Regio Overig