Eemnes ziet af van overleg met gedeputeerde

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Eemnes.

De gemeenteraad van Eemnes is door gedeputeerde Jack van der Hoek uitgenodigd voor een ‘open overleg’ om te praten over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek.  De raad van Eemnes heeft de hem echter laten weten geen gebruik te maken van deze uitnodiging.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland is in februari een herindelingsprocedure gestart. De provincie streeft naar maximaal drie gemeenten. Het doel is het versterken van de lokale en regionale bestuurskracht. Tijdens de procedure voert de provincie een zogeheten ‘open overleg’ met de gemeenten. Hoewel Eemnes in een andere provincie ligt en daarom geen onderdeel is van de herindelingsprocedure, heeft de gedeputeerde hen wel uitgenodigd. Dit vanwege de nauwe samenwerking met Blaricum en Laren in de BEL Combinatie.

De gemeenteraad is unaniem van mening dat het behoud van de zelfstandigheid van Eemnes het uitgangspunt is. In laatste bestuurskrachtonderzoek krijgt Eemnes een voldoende. Eerder heeft de raad aan GS van Nood-Holland haar standpunt al duidelijk gemaakt. Een open overleg zoals nu was gepland zal daaraan volgens de raad feitelijk niets toevoegen.  Wel wil Eemnes de BEL-samenwerking voortzetten.Meer nieuws

Eemnes Overig