(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Laren.

De gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei slaan de handen ineen om de biodiversiteit in Laren te bevorderen. Op 13 mei 2017 starten zij een speciale actie onder het motto ‘(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren’.

Bewoners wordt gevraagd om één vierkante meter gazon te doneren door dit niet te maaien en de natuur zijn gang laten gaan. De gemeente verdubbelt het aantal aangemelde vierkante meters in een stuk openbaar groen. Op die plekken gaat de gemeente het gras op een natuurlijke manier beheren. Om alvast het goede voorbeeld te geven heeft Laren een bloemrijke grasstrook ingezaaid in delen van de ruige berm aan de Schapendrift.

Deze aanpak bevordert niet alleen de biodiversiteit, maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding. Langer gras vol bloemen houdt water beter vast en werkt als een spons. Hierdoor ontstaat meer bodemleven, waardoor water sneller infiltreert. Uit onderzoek blijkt bovendien dat meer groen in de leefomgeving positieve gezondheidseffecten heeft. De aanpak was al eerder succesvol onder meer in Eindhoven.


Meer nieuws

Laren Overig