Voorwaardelijke werkstraf voor voormalig raadslid

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Eemnes.

Voormalig D66-gemeenteraadslid Ed van der Vaart uit Eemnes is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur. Dat meldt De Gooi – en Eemlander. Hij krijgt deze straf voor de mishandeling van drie personen op oudejaarsdag 2016. Ook moet hij een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Het incident vond plaats op de Rietgors in Eemnes. Hondeneigenaar Van der Vaart stoorde zich aan jongeren die vuurwerk afstaken. Het raadslid achtervolgde hen, pakte een tas met vuurwerk van ze af en gooide die in een vijver. Ook reed hij met een fiets op een jongen in.

De politierechter vindt dat het gedrag van de verdachte veel te ver is gegaan, zo meldt de krant. De kinderen staken vuurwerk af op een moment dat dit niet mocht. De verdachte had op dat moment de politie moeten bellen of ouders moeten benaderen in plaats van zelf achter de kinderen aan te gaan.

Na het incident stapte Van der vaart op als raadslid. In een verklaring lieten hij en D66 weten dat ‘er geen basis meer is om als geloofwaardig raadslid verder te kunnen functioneren.’

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws

Eemnes Overig