´Larens´lintje voor Blaricummer

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Blaricum.

De gemeente Blaricum deelde vandaag geen onderscheidingen uit, maar burgemeester Elbert Roest speldde wel een lintje op bij een Blaricummer in Singer Laren. Voor Ron Roetman was een uitzondering gemaakt, want hij zet zich al lange tijd vrijwillig in voor voetbalvereniging SV Laren '99 en zijn voorlopers.

Roetman is in 1964 als vrijwilliger bij de Larensche Football Club (LFC) begonnen en later overgestapt naar de Larense Voetbal Vereniging (LVV). Tot aan de fusie tot Sportvereniging Laren '99 (SV Laren '99) zette hij zich in voor de jeugd. Hij was scheidsrechter bij de jeugd- en seniorenwedstrijden en daarnaast keeperstrainer.

Ook was hij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat op de zondag en is hij nog steeds consul van de KNVB. Roetman voerde ook veel operationele taken uit, zoals het maaien van de velden, lijnen trekken en bardiensten draaien. Als er een bestuursfunctie vrijkwam, nam hij deze waar tot iemand anders de functie kon overnemen.

Verder is Roetman eind vorige eeuw intensief betrokken geweest bij de fusie tussen LFC en LVV tot SV Laren '99 en de bouw van het nieuwe clubhuis. Zijn aandacht voor anderen, zijn luisterend oor en zijn geduld en passie voor de club, maakte hem zeer geschikt voor het leiden van de fusie tussen de voetbalverenigingen. Ron Roetman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: BELNieuws.nl


Meer nieuws

Blaricum Overig