Paralympisch kampioen Jetze Plat naar AV Zuidwal Huizen

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Huizen.

Hoog bezoek donderdag 20 april bij Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen. Jetze Plat (winnaar van goud en brons tijdens de Paralympische Spelen in Rio) komt die avond een presentatie en een praktische clinic geven over onder meer handbiken en zijn weg naar de top. Bij Jetze (26) heeft al vanaf zijn geboorte iets niet in orde met zijn benen. Hij is zestien jaar als hij voor het eerst een handbike ziet rijden. In 2012 doet hij mee aan de Paralympische Spelen in Londen, waar hij vierde wordt in de wegwedstrijd. Hij is er niet blij mee en besluit vanaf dat moment om helemaal voor zijn sport te gaan.

Hij bekwaamt zich niet alleen het handbiken, ook omarmt hij de triatlon, het onderdeel waarop hij eerste wordt in Rio. Kortom, een inspirerend verhaal over kansen en mogelijkheden, perfect passend in de visie van AV Zuidwal, de Huizer vereniging die al meer dan tien jaar een flinke afdeling kent voor sporters met een beperking.

Iedereen is welkom bij deze gratis clinic, op 20 april van 19 tot 21 uur bij AV Zuidwal in Huizen. Aanmelden: lbatletiek@avzuidwal.nl


Meer nieuws

Huizen Overig