Twee keer goud voor Huizer snowboarder

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Huizen.

Matthijs Moerman (17) uit Huizen heeft twee keer goud gewonnen op de Nederlands kampioenschappen snowboard in Laax Zwitserland. Dat meldt Het HuizerNieuws.

Bij de reuzenslalom, die woensdag op het programma stond, was het een spannende strijd bij de heren. Na twee runs was het duidelijk dat Matthijs Moerman en zijn trainingsmaatje Wout Hollestelle met achttiende seconde verschil om het goud zouden strijden in hun laatste run. Met een verschil van 0,08 sec kwam Moerman als winnaar over de streep.

Donderdag stond de parallel-slalom, op het programma. Hier was de 17-jarige Huizer oppermachtig. Met de snelste kwalificatierun, ging hij de finale in. Hollestelle, de belangrijkste tegenstander van Matthijs, werd door een fout uitgeschakeld.

Matthijs startte op zijn derde met skiën. Op zijn achtste stapte hij over naar het snowboarden. Hij startte hiermee bij de Wolfskamer in Huizen. Op zijn 14e werd hij gescout door de voormalig Italiaanse bondscoach Gert Ausserdorfer. Die wilde hem graag onder zijn hoede nemen. Vanaf zijn15de woont Matthijs voor zijn sport in Italië. Zijn doel is om in 2022 naar de Olympische Spelen gaan

Fragment

Zaterdag 01 april uitgezonden

Meer over dit fragment


Meer nieuws

Huizen Overig