GAD gaat de kliko’s voor plastic uitrollen

GAD gaat de kliko’s voor plastic uitrollen

GAD gaat de kliko’s voor plastic uitrollen

Regio.

Nog voor de zomer deelt de GAD de kliko’s voor inzameling van plastic, metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) uit. Huizen, Blaricum en Laren krijgen de primeur. Daarna zijn de andere gemeenten in de regio aan de beurt.

Nu zetten de huishoudens die het PMD scheiden in zakken aan de weg. Geen ideale situatie, omdat de lichte zakken makkelijk wegwaaien en de inhoud gaat stinken. Zodra de kliko’s (groot formaat) voor het inzamelen van plastic uitgedeeld zijn, worden de grote grijze kliko’s voor het restafval omgeruild voor een kleine bak.

Huishoudens die het pmd, papier en gft scheiden houden amper nog restafval voor de grijze bak over. Dat is gebleken uit de actie 100-100-100 van de GAD, waarbij 170 huishoudens in honderd dagen probeerden zo min mogelijk restafval over te houden. De resultaten zijn verbluffend vindt GAD-manager Daniël Walkot. ,,Slechts 1,1 kilo restafval per week per gezin. We hopen in 2020 75 procent van al het afval te kunnen hergebruiken. De deelnemers zitten op 90 procent.” Als alle Nederlanders zo weinig restafval overhouden kunnen bijna alle vuilverbrandingsbedrijven sluiten.

Bron: GooiNieuws


Meer nieuws

Regio Overig