Onbegrip bij buren over Huizer HOV-reactie

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Huizen.

Dat reactie van het Huizer college op het HOV-compromis van de provincie Noord Holland leidt tot onbegrip bij de buurgemeenten.Dat meldt De Gooi – en Eemlander.

'De provincie heeft steeds aangegeven alle dorpen op dezelfde manier te willen benaderen’, stellen wethouders Floris Voorink (Hilversum), Ton Stam (Laren), Liesbeth Boersen (Blaricum) en Niels Rood (Eemnes). ’Dat blijkt ook uit de definitieve brief aan Huizen, die dezelfde lijn heeft als de brief aan Blaricum. Zo is het door gedeputeerde Post ook consequent verwoord.’

Het zou volgens de Gooise wethouders goed zijn als Huizen ’de uitgestoken hand accepteert’. ’Het naar buiten brengen van conceptversies en gedetailleerd verslag doen van tussenstappen in de onderhandelingen betreuren wij. Het past niet in de afspraken die in de stuurgroep gemaakt zijn om pas na onderlinge afstemming te communiceren.

De 'koerswijziging' waar het college van Huizen over schrijft, gaat welgeteld om één zinnetje.Een juridische stok achter de deur, om te waarborgen dat Huizen goed meewerkt aan oplossingen als de meerijdvariant in de toekomst ooit te langzaam zou worden. We zullen Huizen vragen om die ene zin het bereikte compromis niet te laten bedreigen,’ aldus de wethouders.


Meer nieuws

Huizen Overig