Benefietdiner Berg- Stichting brengt ruim 10.000 euro op

Vlnr: Anita Witzier Ineke Hilhorst en Chris Bogaers van Monuta (Foto: Leo Janssen)

Vlnr: Anita Witzier Ineke Hilhorst en Chris Bogaers van Monuta (Foto: Leo Janssen)

Laren.

Woensdagavond 22 maart werd in het ‘Proeflokaal’, het restaurant van het VMBO-college De Brink een Benefiet-Gala gehouden om geld bijeen te brengen voor het monument voor de 48 vermoorde Joodse kinderen en de 4 stafleden van de Berg-Stichting. De avond heeft 10.000 Euro opgebracht.

De cortenstalen sculptuur van 3,40 meter hoog, ontworpen door de kunstenaar Lon Pennock wordt op donderdag 20 april om 19.00 uur onthuld op de Langsakker in Laren. Bij het monument komt een plaquette waarin de namen van de kinderen zijn gegraveerd om te voorkomen dat zij ooit zullen worden vergeten en om de jeugd van nu te informeren over de afschuwelijke gevolgen van de Holocaust. Van 1911 tot 1965 was in Laren - op de plaats waar nu de scholengemeenschap Laar & Berg staat - , de Berg-Stichting gevestigd. Voor de oorlog een instelling voor uit huis geplaatste Joodse kinderen. Na de oorlog een tehuis voor Joodse weeskinderen.

Het bijzondere diner, bedacht en bereid door de befaamde chef-kok Paul Fagel met medewerking van leerlingen van de horeca-afdeling van College De Brink, bracht ruim 10.000 euro op waaronder een cheque van 5000 euro die door Anita Witzier namens uitvaartverzekeraar en verzorger Monuta aan initiatiefneemster Ineke Hilhorst werd aangeboden.

Tijdens het diner was er veel verrassend entertainment van o.a. de pianiste Cato Huiskamp en de zangeres/gitariste Katherine Huiskamp, jonge talenten van de Gooise Muziekschool. Het cabaret-chantant besloot de avond gegeven door Veronique Hofman en Bram Rutten, in Laren bekend van de maandelijkse Scharrelconcertjes in het Brinkhuis.


Meer nieuws

Laren Overig