Nationale Boomfeestdag op de Eukenberg

De leerlingen planten 200 bomen en struiken (Foto: GNR)

De leerlingen planten 200 bomen en struiken (Foto: GNR)

Huizen.

Tijdens Nationale Boomfeestdag hebben leerlingen van groep 7 en 8 van de Dr. Maria Montessorischool uit Huizen ruim 200 boompjes en struiken geplant op de akker aan de voet van de Eukenberg. Karen Heerschop, interim directeur-rentmeester van Goois Natuurreservaat hielp de leerlingen daarbij.

Sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen tijdens Nationale Boomfeestdag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. Ook Goois Natuurreservaat deed dit jaar weer mee. Vorige week kregen de kinderen theorieles op school van vrijwilligers van Goois Natuurreservaat. En werd hen uitgelegd wat en hoe er geplant moet worden en het belangrijkste: waarom.

Beschutting voor vogels
Vandaag mochten de leerlingen in tweetallen de struiken en boompjes planten. De Spaanse aak, hazelaar en meidoorn die zij op de Eukenberg geplant hebben, zijn bedoeld om een geleidelijke overgang te vormen tussen de hoge bomen aan de ene kant en de lage akker aan de andere kant. Deze overgangszone is aantrekkelijk voor veel zang- en trekvogels. De geelgors, de vink en misschien zelfs de patrijs vindt hierin beschutting. Goois Natuurreservaat gaat de komende tijd op meer plekken dit soort overgangen maken die voor meer variatie aan planten en dieren gaan zorgen.

Als dank voor hun hulp kregen de leerlingen een paar leuke herinneringen mee, maar het leukste is natuurlijk dat zij over een aantal jaren ‘hun’ bomen groot gegroeid terugzien.


Meer nieuws

Huizen Overig